Проблемът на границата с РСМ направи лошо впечатление, не е

...
Проблемът на границата с РСМ направи лошо впечатление, не е
Коментари Харесай

Демерджиев: Проблемът на границата с РСМ направи лошо впечатление, не е това пътят към обединена Европа

Проблемът на границата с РСМ направи неприятно усещане, не е това пътят към обединена Европа. Това сподели заместител министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който се поклони пред гроба на революционера в Скопие, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Отношенията сред нашите два народа не допускат сходни драконовски ограничения, на каквито сме очевидци. Всъщност сигурността би трябвало да се лимитира от нещо значимо и то е всички, които желаят да дойдат, да могат да почетат Гоце Делчев, съобщи вътрешният министър след поклонението. Той изрази страдание, че редица български жители са възпрепятствани това да се случи.

" Взаимното почитание, каквото ние заявяваме към народа на Северна Македония и каквото получих увещание от министър Спасовски, че ще получим, допуска тъкмо това – да се даде опция всички да дойдат и да се поклонят пред паметта на апостола “, посочи министърът.

Демерджиев разяснява и проблемите на работата на граничните пунктове на РСМ като изясни, че министър Спасовски твърди, че става въпрос за токов удар.

" За да няма такива проблеми в бъдеще, разпоредих неотложно да се приготвят три генератора, които ще бъдат дарени в понеделник на трите общи Граничен контролно-пропусквателен пункт. За страдание, разбрах, че проблемите са траяли и след ръчната обработка на документите. Подобно държание е недопустимо. То не подхожда на настройките и настроенията на нашите два народа, у които няма сянка на отрицателно отношение и няма причина за сходен жанр провокации.  Проблемът беше единствено в едната посока – на влизане в РСМ и това направи неприятно усещане. Не е това пътят напред към обединена Европа, той допуска непоклатимост и взаимно доверие. Политиците от двете страни сме длъжни да изградим това доверие и почитание, каквото има сред народите на двете страни “, акцентира той.

Провокации са опитите да ни разделят, ние сме съседи и народите ни обичайно се почитат. България е страна, която прецизно съблюдава правовия ред, безапелационен бе вътрешният министър.

Предложих на министър Спасовски да поднесем цветя дружно, като мисля, че това е верният път и паметта на деятел като Гоце Делчев го заслужава. Беше ми отказано, само че се надявам на идващото честване това да се случи, добави Демерджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР