Проблемът касае общо 13 000 душиДоброволци и местни управници опитват

...
Проблемът касае общо 13 000 душиДоброволци и местни управници опитват
Коментари Харесай

Доброволци и местни политици измиват резила с изхранването на украинските бежанци

Проблемът касае общо 13 000 души

Доброволци и локални управници пробват с неистови старания да измият срама с изхранването на украинските бежанци у нас, основан от държавното управление. Както е известно, с новите правила на програмата за настаняване изхранването бе прекъснато:

Проблемът касае общо 13 000 души все още, настанени по програмата. Той е изключително изострен в държавните бази, защото там се настаняват новопристигнали хора, има и много възрастни и обществено слаби. Допълнителен проблем е, че в множеството бази не се позволява готвене по стаите. Ако въпреки всичко има опция, липсва посуда, отбелязва вестник.

В хотелите ситуацията все още е по-спокойно, тъй като там са настанени и по-платежоспособни хора, които могат да си набират храната свободно. Но всеки миг се чакат големи проблеми и там, тъй като стотици настанени - от незаможните, се канят да изоставен.

Бившият народен представител от Демократична България Стела Николова заяви, че дружно с регионалният шеф на Варна Марио Смърков са организирали кетъринг в базите.


На линия и БЧК. Всъщност БЧК - Варна пое ангажимент да храни един месец към 200 души. Ще финансира и част от медицинските услуги на украинците. " Държавата би трябвало да предприеме незабавни ограничения, защото на доста места липсва и отопление ", сподели пред шефът на БЧК - Варна Илко Раев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР