Проблемът е в продължаващата и задълбочаващата се липса на средства

...
Проблемът е в продължаващата и задълбочаващата се липса на средства
Коментари Харесай

Свинаров: Охраната на въздушното ни пространство не се изпълнява по най-добрия начин

Проблемът е в продължаващата и задълбочаващата се липса на средства за защита и сигурност.   Необходима е радиолокационна и информационна техника, нови модерни Противовъздушна отбрана системи. Преди 10 години 10 милиарда щяха да са задоволителни за цялостното преоборудване на армията за 30 години напред. Сега не съм сигурен, че е по този начин, сподели някогашният боен министър Николай Свинаров по.

По думите му личните запаси на армията не стигат за обезпечаване на въздушния надзор на страната.

" Винаги ще има страни членки на НАТО, които да ни оказват помощ. Дежурство с 4-5 самолета беше задоволително качествено, когато се надявахме да имаме отремонтирани МиГ-ове. Част от летците при липса на техника за ръководство може да преминат към гражданската авиация ", уточни той.

Според него защитата на въздушното ни пространство не се извършва по най-хубавия метод и в период.

" Темата беше занемарена, на армията се даваха средства единствено за прехрана, само че не и за вложения. България има потребност с изключение на от новите самолети и от подготовка на летателен състав. Ако приготвяме водачи, по-опитните ще минат по-лесно курса. Той изисква да си квалифициран, търсенето и предлагането в бранша на труда е значимо. В гражданската авиация заплащането е по-добро ", обясни Свинаров.

Повече гледайте във видеото. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР