Проблемът е в начина, по който функционира самата Главна прокуратура,

...
Проблемът е в начина, по който функционира самата Главна прокуратура,
Коментари Харесай

Костастадин Костадинов: Гешев може би усеща, че времето му изтича и го оправдава с политическа вендета

Проблемът е в метода, по който действа самата Главна прокуратура, заложен преди повече от 30 години с приемането на Конституцията в настоящия й тип, сподели пред публицисти ръководителят на ПГ " Възраждане " Костадин Костадинов. Той бе помолен да разяснява изявление на Главния прокурор Иван Гешев през днешния ден на конференция " Съдебна промяна. Специализирано правораздаване ". По думите на Гешев, " за жалост сме изправени пред политически опити за пробив в правото на законността, съгласно мен и прокуратурата, маскирани като промяна и битка с престъпността. Налице е действителна заплаха за върховенството на правото и съществени демократични полезности ".

Костадинов дефинира тези думи като " цинични и безочливи ". Смятаме, че Гешев е еманация на политическата интервенция в работата на прокуратурата, изясни той. " Възраждане " са внесли в 47-то Народно събрание законопроект за промени в закона за правосъдната власт.

Очевидно е, че със настоящия модел няма по какъв начин да се върви напред в битката с престъпността, уточни ръководителят на парламентарната група. Ако в този момент се махне Гешев и на негово място се постави различен Гешев, с какво тъкмо ще променим обстановката, попита той.

 Гешев и Демерджиев сблъскаха позиции за спецпрокуратурата на конгрес в „ Бояна “ Виж още

Според него би трябвало да се търси общо решение, в Народно събрание има много по-голям консенсус към това, че Гешев би трябвало да бъде свален от позицията си и надлежно Главна прокуратура да бъде главно реформирана, в сравнение с по тематиката кой ще ни ръководи. Което подсказва, означи Костадинов, че когато една такава фигура като Главния прокурор успее да събере против себе си общ фронт от политически сили, които другояче не са съгласни да ръководят дружно, приказваме за систематичен проблем.

Може би Гешев усеща, че времето му изтича и търси метод да обоснове това с политическа вендета против него, допусна Костадин Костадинов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР