Проблемът е, че хората не разбраха, че ние започваме да

...
Проблемът е, че хората не разбраха, че ние започваме да
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Изнемогваме, а хората не разбират


Проблемът е, че хората не схванаха, че ние започваме да изнемогваме. Това разяснява пред Българска национална телевизия шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов. Той още един път повтори, че коронавирус отделенията на всички лечебни заведения са на лимита си. Няма свободни кревати,но и съвсем няма лекари, които да лекуват.

Според него 10% от леговия фонд в България би трябвало да бъде заделен за такава зараза.

Балтов ракзава, че през вчерашния ден, за 24 часа през „ Пирогов “ са минали към 70 пациенти с ковид. От тях 26 са пратени на скенер, на всички останали са направени кръвни проучвания, рентгенови фотоси и им е дадена съответната терапия да домашно лекуване.

В момента към 100 медици от незабавната болница са инфектирани. Професор Балтов разяснява, че огромна част от натоварването на лечебните заведения може да бъде поето от персоналните лекари. Те, съгласно него, могат да вършат първичното диагностициране, което дефинира какво е положението на пациента.

Смятам, че доста повече би трябвало да се тества и бързите антигенни проби ще създадат тъкмо това. Затова и желаеме да ги разпространяваме и да бъдат взети във всички лечебни заведения, тъй като бързият антигенен тест дава една доста добра картина. Той ни разрешава да създадем триажа на пациента в границите на от 15 до 20 минути, сподели той.

Проф. Балтов посочи още, че в " Пирогов " доброволците ще бъдат не в Коронавирус зоните, а примерно дезинфектори и задачата е да са тук-там, не толкоз наранени от коронавирусна зараза, само че при " едно дифузно разпространяване, което има сега в София, надали някой може да бъде 100% застрахован ".

Отделили сме един цялостен етаж, който ще бъде с 30 кревати единствено за лекуване на личния състав, сподели още шефът на „ Пирогов “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР