Пробивът в сигурността на , установен при тайна проверка на

...
Пробивът в сигурността на , установен при тайна проверка на
Коментари Харесай

Алексиев: Пробивът в сигурността на летище София може да струва договора на концесионера


Пробивът в сигурността на, открит при загадка инспекция на Европейска комисия, може да коства на концесионера даже и контракта му, в случай че не бъдат взети ограничения за възстановяване на образованието на личния състав и техниката. Това съобщи служебният министър на превоза

По думите му обаче, към този момент е извършена среща и концесионерът е поел сериозен ангажимент да усъвършенства сигурността на пасажерите на летище София.

„ Ако те не почнат да работят както са дали обещание в тяхната техническа оферта, няма да има никакъв компромис. Предвижда се наказания по контракт, които са много съществени, и в случай че той продължава да не ги извършва, ще предприемем и още по-сериозни ограничения, свързани с преустановяване на контракта “, сподели транспортният министър.

Вчера стана ясно, че загадка инспекция на инспектори на Европейската комисия е открила пропуски в сигурността на летище София. Служители по сигурността са позволили неразрешени предмети при инспекцията на ръчния багаж с рентген.

Вицепремиерът Христо Алексиев изпрати писмо до управлението на летище София, в което съобщи изрично, че е неприемливо да се прави компромис със сигурността на летището и напомни на концесионера, че според контракт има обвързване да поддържа и обезпечава високо равнище на сигурност на летището.

Концесионерът има 8-дневен период за премахване на пропуща, който изтича на 11 ноември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР