Пробивът под Централна гара трябва да бъде изцяло завършен през

...
Пробивът под Централна гара трябва да бъде изцяло завършен през
Коментари Харесай

Кога ще е готов пробивът на гарата? Кметът даде сроковете за всички ремонти в Пловдив

Пробивът под Централна гара би трябвало да бъде напълно приключен през лятото на 2025 година. Тогава се чака и да тръгнат коли по новата пътна връзка, разгласи кметът Костадин Димитров. Това значи, че придвижването сред „ Централен ” и „ Южен ” отново ще се реализира по Бетонния мост, който ще бъде ремонтиран за 6 месеца.
Прочетете още
Очаква се той да бъде затворен на 15 юни и да бъде реконструиран до коледните празници на тази календарна година.

„ Цялата ни настройка и старания е демонтажът на моста да се извърши в летния интервал, с цел да съвпадне с отпускарския сезон, когато трафикът в града не е толкоз натоварен “, уточни Костадин Димитров. Всички условия сред двете страни към този момент са конкретизирани, като от „ Трейс холд груп ” ще чакат възлагането на дейностите.

Поет е ангажимент дейностите в региона на кръстовището сред булевардите " Христо Ботев ", " Руски " и ул. " Иван Вазов " да бъдат подготвени през септември.

Един от проблемите – парцелите на БДЖ и НКЖИ от южната страна на пробива, също е решен. Там към този момент е подписано съглашение те да се трансферират на Община Пловдив, а тя да построи развръзките.

 „ Това е належащо, с цел да може подлезът под гарата да стане пълноценна транспортна връзка, откакто се осъществя пробивът и връзките към него, които са във въпросните парцели “, разясни заместник-кметът по строителство Тошо Пашов. До затварянето на Бетонния мост, ремонтът на Кукленско шосе ще бъде напълно приключен, увери той.

Костадин Димитров даде настояща информация и за другите планове, които се осъществят.  Относно трите плана в регион „ Северен ”, до 15 дни се чака да бъде подготвена правата на Рогошко шосе от 1,2 км. След нея дейностите ще спрат. Причината е, че се чака да се възобновят дейностите по Брезовско шосе, като от администрацията се решили, че не трябва двете входно-изходни артерии да бъдат затворени едновременно.  До края на юни ще се пусне придвижването по двете платна на Голямоконарско шосе. Работата по улица „ Владая ” също напредва, увери кметът.

До Великден ще бъдат асфалтирани правите на " Александър Стамболийски " сред " Пере Тошев " и " Бъкстон ", както и сред " Никола Динков " и " Стефан Стамболов ". 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР