Пробиване на черепи, ампутиране на крайници…: Над 1500 животни са

...
Пробиване на черепи, ампутиране на крайници…: Над 1500 животни са
Коментари Харесай

Пробиване на черепи, ампутиране на крайници…: Над 1500 животни са умрели в адски мъки заради чипа на Мъск…

Пробиване на черепи, отрязване на крайници…: Над 1500 животни са умрели в пъклен страдания поради чипа на Мъск… Компанията на Илон Мъск Neuralink е провела ужасяващи проби върху маймуни, с цел да усъвършенста мозъчния чип, който учените вградиха в главата на човек.

Експертите от Neuralink са пробивали дупки в главите на животните и са ги запълвали с лепило, разкрива Daily Mail.

Документите, оповестени от Университета на Дейвис, Калифорния, който си партнира с Neuralink в проби в продължение на три години от 2017 до 2020 година, демонстрират, че маймуните са имали интервенции на черепите си до 10 пъти, преди да бъдат освободени от тъгите. Докладите за смъртни случаи разкриват, че на маймуните са били ампутирани елементи от крайниците. И са умирали след неведнъж повръщане и диария.

 

 

Като цяло от Neuralink са умъртвили минимум 1500 животни, в това число овце и свине.

В опитите си да създадат чип, който ще разреши на хората да ръководят електронни устройства с мозъка си. Документите са получени от лекарския комитет за виновна медицина. Оттам обявиха, че маймуните са претърпели „ извънредно страдалчество “ по време на „ систематично неуважение “ към живота им.

Лекарите също по този начин заключват, че човечеството би трябвало да гледа по-скоро скептично на изказванията на Мъск, че вградения в човешки мозък чип в действителност ще реализира обещаните триумфи.

Целта е да могат да се свържат човешките мозъци с компютрите. И по този метод да се помогне за справяне със комплицирани неврологични положения.

Редица конкурентни компании към този момент са вградили сходни устройства.

Компанията на Мъск получи позволение да тества чипа върху хора от Администрацията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати през май.

Първият човек с мозъчен безжичен имплант

Това даде зелена светлина за началото на шестгодишното изследване. По време на което робот се употребява за хирургично слагане на 64 гъвкави влакна, по-тънки от човешки косъм. В част от мозъка, която управлява „ придвижването “.

От компанията са категоричени, че тези влакна разрешават на пробния имплант, захранван от батерия, която може да се зарежда безжично, да записва и предава безжично мозъчни сигнали към приложение, което декодира желанието да се движи.

„ Първите консуматори ще бъдат тези, които не могат да употребяват крайниците си “, изясни Мъск.

Критици предизвестяват, че тази нова технология крие рискове и е допустимо да има злоупотреби с нея.

Компанията организира многочислени спорни проби върху животни и търси регулаторните утвърждения на Съединени американски щати, с цел да стартира и клинични изпитвания върху хора.

Екипите на Мъск настояват, че работят по най-хуманния метод с животните. Миналата година клинични изпитвания имаше и върху хора в Австралия. Те разрешиха на неподвижен човек да направи първия си туит единствено посредством мисълта си, откакто в мозъка му беше вграден компютърен чип.

Източник – Daily Mayl/Превод:SafeNews

Още вести четете в секция Свят

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР