Пробив на български медици – за първи път у нас

...
Пробив на български медици – за първи път у нас
Коментари Харесай

Технологии за смесена реалност влязоха в българска болница

Пробив на български медици – за първи път у нас лекари от болница " Лозенец " оперираха, до момента в който използваха технологии за смесена действителност.

Д-р Владислав Райков е един от първите лекари в България, който употребява oчила за виртуална действителност в операционната. На процедура той вижда и наслагва 3D Модел върху мястото на хирургичната намеса – и по този начин слага изкуствена става: „ Показва всеки един подробност от костта, хирургът може да заобиколи и да я види детайлите, които му предстоят да оперира “.
Снимка: bTV
Реалният и виртуалният свят се смесват в операционната, а 3D очилата оказват помощ на хирурга да бъде безусловно безукорен.
Снимка: bTV
Софтуерът демонстрира изображението с акуратност до милиметри и да направлява лекаря за детайлите на интервенцията: „ Тези очила са направени за това хирургът да е супер осведомен за това какво ще прави. Какви импланти ще поставя, къде ще пробива и къде ще реже, къде ще инсталира “.

Технологиите понижават рисковете нещо да се обърка. Всяка интервенция ще бъде записвана – както всеки полет в черната кутия на самолета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР