Проби от три точки по Северното Черноморие показаха отлично качество

...
Проби от три точки по Северното Черноморие показаха отлично качество
Коментари Харесай

Проби на три места по Северното ни Черноморие показаха, че водата е чиста

Проби от три точки по Северното Черноморие демонстрираха чудесно качество на морската вода и липса на замърсяване. Това оповестиха пред БТА от Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) " Н. Й. Вапцаров ".

Екологичният мониторинг за положението на морската вода се организира в хода на тактическо обучение и образователно корабоплаване на НИК 421 – " Св. св. Кирил и Методий ", което стартира на през днешния ден и ще продължи до 21 юли 2023 година Предвижда се да бъдат обхванати общо 17 контролни точки по крайбрежието от Дуранкулак до Резово.

Първите проби са взети от взаимен екип на ВВМУ и Изпълнителната организация по околна среда. Обект на надзор са голям брой параметри на морската вода, заложени от Басейнова дирекция " Черноморски регион ". Данните от химическия разбор са доказани от контролното наблюдаване, осъществено с дрон, показват още от ВВМУ. 

По-рано от Министерството на околната среда и водите също оповестиха, че няма замърсяване на българската акватория на Черно море. Прогнозата за северозападната част на Черно море до 19 юли се резервира устойчиво удобна, като евентуалните замърсители циркулират в изключителната икономическа зона на Украйна, показаха от министерството.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР