Пробата за алкохол с дрегер на 42-годишния шофьор, който катастрофира

...
Пробата за алкохол с дрегер на 42-годишния шофьор, който катастрофира
Коментари Харесай

Бащата, който катастрофира и уби 7-годишната си дъщеря, е шофирал с 1,42 промила алкохол

Пробата за алкохол с дрегер на 42-годишния водач, който катастрофира в старозагорското село Хрищени в нощта на събота против неделя, е посочила 1,42 промила в издишания въздух. Това заяви на брифинг окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Сигналът за случая е подаден към 23.20 часа в събота. Водачът губи надзор върху лекия автомобил " Волво " на прав сектор. Колата излиза отвън пътното платно и се удря челно в железобетонна ограда. На място умира 7-годишната дъщеричка на 42-годишния мъж, а той и 9-годишният му наследник са превозени в болничното заведение в Стара Загора.

" На водача е взета кръвна проба, чиито резултати към момента се чакат. Поради положението му не е можело да бъде взета на място проба за опиати. Бащата е с контузия на главата и строшен шиен прешлен. С него не могат да се организират каквито и да било дейности ", изясни прокурор Атанасов.

По думите му, скоростта, с която се е движила колата, ще бъде открита от назначената по случая автотехническа експертиза.

" 7-годишното момиченце е изпаднало от колата при удара в циментовата ограда и е починало на място, а братчето й се е заклещило сред седалките в колата. То е с голям брой фрактури - политравми ", сподели още окръжният прокурор на Стара Загора.

Той изясни, че по закона бащата може да получи сред 3 и 20 години " отнемане от независимост " според от това по кой член от Наказателния кодекс му бъде повдигнато обвиняване.

" Ако наблюдаващият прокурор реши, че се касае за причиняване на гибел по несъобразителност при пътнотранспортно произшествие, то плануваното наказване е от 3 до 15 години затвор. Ако има възможен предумисъл - от 5 до 20 години ", посочи Дичо Атанасов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР