В Северен Иран продължава операция по издирване на хеликоптер Ми-171

...
В Северен Иран продължава операция по издирване на хеликоптер Ми-171
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Хеликоптерът с иранския президент катастрофира - издирват го

В Северен Иран продължава интервенция по търсене на хеликоптер Ми-171 с президента на страната Ебрахим Раиси и няколко чиновници на борда. Раиси се връщаше в Иран от Азербайджан като част от ескорт от три хеликоптера, когато пренасящият го аероплан направи „ твърдо кацане “, заяви иранската държавна осведомителна организация IRNA.

В същото време не е известно мястото, където е „ кацнал “ хеликоптерът, няма информация за положението на пасажерите и екипажа.

Все още няма връзка с летящите на борда на хеликоптера, макар оповестените по-рано изказвания в медиите. Иранската осведомителна организация Mehr също изтри известията, че Раиси е траял от мястото за „ кацане “ на хеликоптера в кола.

Армията и минимум 40 издирвателни екипа са взели участие в издирването на хеликоптера, само че към този момент интервенцията е несполучлива, в това число заради гъстата мъгла в региона и залеза.

„ Все още има вяра, само че информацията, идваща от мястото на злополуката, е тревожна “, разяснява обстановката ирански чиновник в диалог с Ройтерс.

Други два хеликоптера от конвоя с Раиси отлетяха до местоназначението си без произшествия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР