Призовавам по-големите ресторантьори да ни подкрепят, тук съм сам-самичък пицар,

...
Призовавам по-големите ресторантьори да ни подкрепят, тук съм сам-самичък пицар,
Коментари Харесай

Майсторът на пиците Макс с апел към колегите си - дарете и Вие, за да проходи отново 7-годишният Стефчо

Призовавам по-големите ресторантьори да ни поддържат, тук съм сам-самичък пицар, а поръчките за Стефчо валят, провиква се с типичния си характер Макс против нас, до момента в който вади една след друга пиците от запалената пещ

Майсторът на същинските италиански пици в Бургас Макс подарява оборота си за целия ден в интерес на 7-годишния Стефан.  След злополука на 1 ноември 2022 година дребният мъж получава тежка контузия на гръбначния дирек, в резултат на което изгуби сензитивност и придвижване от гърдите надолу. Бургаският воин сега води ежедневна битка, с цел да проходи още веднъж, а стотици хора с положителни сърца протегнаха ръка за помощ в сложния миг, проведоха редица начинания, както и онлайн благотворителен базар.

Репортер на Флагман.бг през днешния ден посети обекта, където издаването на кутии с горещи пици течеше с цялостна пара. От 12 до 21 часа ще работи през днешния ден “Piaza Grande ”, само че Макс се е хванал за главата, покрит е с поръчки.

„ Щастлив съм, хората желаят да оказват помощ на детето, само че тук съм сам-самичък пицар, един за всички, заляха ме с поръчки. Големи компании се обаждат за по 10-15 пици, не мога да смогна. Правил съм такива акции и различен път и приканвам по-големите ресторантьори да ни поддържат. Ако веднъж в месеца даряваме оборота си или пък единствено дребна част от него, в България няма да останат такива акции “, провиква се с типичния си характер Макс против нас, до момента в който вади една след друга пиците от запалената пещ.

Може би няма бургазлия, който да обича да си похапва вкусни пици и да не знае Макс, майстор-готвач, който от десетилетие живее и работи в морския град. А в менюто му няма да намерите шопска салата, кебапчета или мусака... Той постоянно непретенциозно прави всичко с душа и сърце, а девизът му е „ При Макс всичко е погрешно, само че красиво “. И е тъкмо по този начин.



Макс е безапелационен, че ще продължи да оказва помощ на 7-годишния Стефан, както може. На 11 и 12 февруари с Жани са дарили по 1 лев от всяка поръчка за идеята, по този начин са създали и от ресторант „ Астрея “ в кв. Сарафово.

На доста места в града има сложени кутии за дарения, на 25 февруари се провежда благотворителен футболен шампионат. Всички детайлности към идеите в поддръжка на Стефан можете да видите и

Възстановяването на Стефан след злополуката ще бъде мъчно и дълготрайно. Направени са съвещания с лекари-специалисти, както в България, по този начин и в чужбина. На този стадий шансът за възобновяване на Стефан е единствено и само в интензивна и ежедневна рехабилитация в профилирана клиника. Подходящи лечебни заведения, които разполагат със експерти и нужната инсталация за осъществяване на процедурите, има в Германия, Словакия и Израел. Семейството на Стефчо към момента чакат предложения от Германия и Израел. Офертата от страна на клиниката в Словакия за една сесия (12 дни) е за 13 000 лв., без да включва транспортни разноски. На Стефан ще са му нужни серия от сходни сесии годишно, с цел да има смисъл и резултат лекуването му.

Вече са поръчани специфични протези за крачетата, които да държат ставите изправени и да се избегнат контрактури и затруднения, които са на стойност 1300 лева Необходимо е да се поръчат още два типа протези, с които той да може да бъде изправян поетапно, които възлизат на стойност над 30 000 лева

Тъй като Стефчо ще бъде първокласник през септември, ще би трябвало да се закупи и специфичен стабилизиращ стол, с цел да може да посещава учебно заведение и пребиваването му там да бъде безвредно за неговото положение. Позициониращите столове са на стойност сред 2 000 и 4 000 лева

Това са единствено част от разноските, които ни предстоят и които са ни известни първоначално. За да има късмет да реализираме резултат, това ще бъде обвързвано с съвсем непрестанен поток от финансови средства, с които не разполагаме и които даже няма по какъв начин да предвидим на този стадий.

Нека се обединим и помогнем на дребния Стефчо още веднъж да проходи и да сбъдне фантазиите си.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР