Призовавам народните представители да не се изхарчват всички пари веднага,

...
Призовавам народните представители да не се изхарчват всички пари веднага,
Коментари Харесай

Горанов настоява да има фискални буфери

Призовавам народните представители да не се изхарчват всички пари незабавно, а да се поддържат задоволително фискални буфери.

Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов по време на дебатите на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

По думите му страната би трябвало да може да действа по някакъв метод при всяка непредвидена обстановка. Горанов счита, че преди да се наложи нулиране на фискалния запас, би трябвало да поддържаме задоволително равнище фискалните буфери.

Депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев пък запита за какво не се пипат петте милиарда фискален запас, а би трябвало да се вземе 10 милиарда лв. външен дълг.

Според Гечев запасът от 5 милиарда лв. се пази, с цел да се раздаде на кметове и общини на ГЕРБ, тъй като наближавали парламентарните избори.

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова пък видя в актуализацията на бюджета опцията за един сериозен ликвиден буфер.

Според нея по никакъв метод не може да се одобри различен метод. " Не можем да съберем трохичките по джобовете си и да ги изхарчим през днешния ден, а когато се наложи и имаме потребност от пари, да тръгнем да търсим незнайното, дали парите ще ги има ", аргументира се Менда Стоянова.

Припомняме, че по-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия обявиха, че не намират претекстове да поддържат актуализацията на бюджета. Румен Гечев също акцентира, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да поддържа актуализацията без план.

Според аленият народен представител Дора Янкова трябвало първо аргументирано да се потвърди, че парите ще стигнат до българските жители.

Бившият финансов министър Милен Велчев по-рано съобщи, че страховете му са, че и най-черният сюжет, показан от финансовия министър, може да е прекомерно оптимистичен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР