Призовахме г-н Сарафов да подаде оставка по няколко причини. На

...
Призовахме г-н Сарафов да подаде оставка по няколко причини. На
Коментари Харесай

Васил Пандов, ПП-ДБ: Избирайки Сарафов, сложиха лейтенант на генералски пост

Призовахме господин Сарафов да подаде оставка по няколко аргументи. На първо място възразяваме против метода, по който беше несъмнено лицето, което да замести на поста Иван Гешев. Бързината сама по себе си не всеки път е проблем. Това е служба, която не може да остане без лице, която да я заема. Въпросът е методът, по който беше извършена процедурата. Така депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов разяснява апела на обединението Борислав Сарафов да подаде оставка.

„ Има състоятелен спор дали Прокурорската гилдия или Пленумът на Водоснабдителна система би трябвало да избере лицето, което да извършва длъжността основен прокурор. Според специалисти Пленумът е този, който би трябвало да го дефинира. Тоест, първоначално казусът беше органът, излъчил това лице “, акцентира Пандов пред Нова тв.

По думите му на второ място има проблем и с процедурата.

„ Приложиха се критерии, които не дават отговор на критериите за избор на основен прокурор. Критерии, с които, нагледно казано сменихме военачалник, с лице, което дава отговор на условия за лейтенант ”, добави депутатът от ПП-ДБ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР