Призовах да не се вдига цента на парното, защото това

...
Призовах да не се вдига цента на парното, защото това
Коментари Харесай

Георги Ангелов: При евтин петрол, който купуваме, цената на бензина трябва да е 2 лева

Призовах да не се подвига цента на парното, тъй като това води до инфлация. България създава на ниска цена ток, само че го изнася скъпо. Освен да компенсира бизнеса, страната може да компенсира и семействата. Тази позиция изрази в ефира на Българска национална телевизия икономистът Георги Ангелов

Компании като " Нефтохим " освен печелят, само че и основават инфлация. Въпреки това страната му изплаща обезщетения за тока, това е неуместно. При евтиния нефт, който България заплаща, цената на бензина би трябвало да е 2 лв., а е над 3. Това е свръхпечалба. Източват се милиарди левове. Горивата и силата са главния извършител на инфлацията. Компании, които печелят от инфлацията не би трябвало да се подкрепят, а парите би трябвало да се пренасочват. Трябва да се вдигнат заплатите, тъй като ще си загубим служащите. Те могат да отидат да работят във всяка европейска страна. Трябва заплатите да порастват с малко над инфлацията, безапелационен е Ангелов, представен от novini.bg.

Да се твърди, че няма пари в бюджета в случай, че има остатък е неуместно, безапелационен е икономистът. По думите му бюджет би трябвало да се одобри в границите на годината, а обезщетенията би трябвало да са за тези, които да не страдат.

Георги Ангелов изрази и своята позиция по отношение на газа и решението служебният кабинет да договаря за по-ниски цени с " Газпром ".

" Слаба позиция е да отиваш и да преговаряш, когато нямаш никакъв газ. Трябва да си подсигурил някакво количество, че да можеш да кажеш: дайте ми по-ниска цена от тази, която имаме ", изясни той и добави, че за януари, февруари и март, когато се има най-високо ползване на газ, има опция за обезпечаване на слотове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР