Признатото малцинство в Албания е македонско, а не българско. Актът

...
Признатото малцинство в Албания е македонско, а не българско. Актът
Коментари Харесай

Македонска партия в Албания: Хората от признатото малцинство са македонци, не българи


Признатото малцинство в Албания е македонско, а не българско. Актът на признание е е геноцид против македонците в страната, които в никакъв случай не са били и няма да бъдат българи.

Това съобщи за албанската телевизия " Тема " Васил Стерьовски, общоприет секретар на партията на македонците в Албания, Македонски алианс за европейска интеграция (МАЕИ).

„ В Албания има македонско малцинство и толкоз. Според всички исторически обстоятелства няма българи, а македонско малцинство. Признаването на българско малцинство от албанската страна е геноцид против македонците в тази страна и е в несъгласие с националните ползи на Тирана”, сподели той.

Според него българите от години се пробват изкуствено да поддържат българско малцинство в Албания, в Косово и в Гърция, с цел да „ обкръжат Македония с изкуствено българско малцинство и да потвърдят, че не съществува македонска нация”.

„ Ние знаем какви сме - македонци. Имаме и преброяването от 2011 година. В Преспа, Връбник, Гора, Голо Бърдо никой не се разгласи за българин”, уточни Стерьовски.

Проектозаконът за отбрана на малцинствата признава съществуването на 8 малцинства - македонско, гръцко, ромско, египетско, черногорско, бошняшко, сръбско и влашко. Българите станаха деветото прието в страната, съобщи БГНЕС.
МАЕИ остро реагира на това и изиска албанският президент Илир Мета да не подписва закона и да го върне в Народното събрание за преразглеждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР