Призивите на Запада за разследване на използването на дронове, за

...
Призивите на Запада за разследване на използването на дронове, за
Коментари Харесай

Представител в ООН: Призивите за разследване на дроновете в Украйна създават опасен прецедент - Топ новини

Призивите на Запада за следствие на потреблението на дронове, за които се твърди, че са доставени на Русия от Иран, основават рисков казус, сподели в сряда съветският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя.

„ Действията на западни делегации, които изискват секретариатът да провежда следствие на потреблението на дронове, основават доста рисков казус за работата на Организация на обединените нации. От правна позиция те желаят изкуствено разширение на компетенциите на секретариата и даването му на с спомагателни функционалности посредством нарушение на прерогативите на Съвета за сигурност “, сподели той.

„ Призоваваме членовете на Съвета за сигурност да защитят Устава на Организация на обединените нации, да осъдят дейностите на западната делегация, които го подкопават, и ясно да изразят поддръжката си за придържането на Секретариата към член 101 от Устава и неговия мандат “, добави той.

Руската делегация не е чула нищо правно в аргумента в интерес на организирането на следствие на потреблението на дронове в Украйна, сподели Небензя.

„ Днес не чухме нищо правно в претекстовете на тези страни, които желаеха от Секретариата да провежда следствие. Само същото остаряло подвеждащо разискване по отношение на задължението на Секретариата да дава отговор на запитванията на държавите-членки “, сподели той. „ Беше изключително прочувствено да чуем Съединените щати, главният извършител на резолюцията, да упрекват Русия в нарушение на резолюция 2231.

„ Секретариатът би трябвало да дава отговор на запитванията на държавите-членки, само че би трябвало да се управлява от своя мандат и Хартата на Организация на обединените нации, а не от претенции от някои страни “, добави той.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР