Призиви от ГЕРБ-СДС, че заради ПП-ДБ-СС СОС не може да

...
Призиви от ГЕРБ-СДС, че заради ПП-ДБ-СС СОС не може да
Коментари Харесай

Георгиев: Заради „Спаси София“ СОС не работи; ПП-ДБ-СС: ГЕРБ-СДС не предлагат алтернативи

Призиви от ГЕРБ-СДС, че поради ПП-ДБ-СС СОС не може да работи, както и че единствено от „ Спаси София “ не са подготвени на диалози с тях. От ПП-ДБ-СС пък упрекват ГЕРБ-СДС, че не оферират никакви други възможности за ръководството на София. Това са изводите от извършената през днешния ден среща за консенсус в СОС, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Приехме поканата на Карлос Контрера и Вили Лилков, с цел да разберем какво ново оферират от ПП-ДБ-СС. Това, което разбрахме е, че те не са готови с никакъв вид с изключение на предлагането за краткотраен ръководител. Това наподобява в действителност несериозно, тъй като значи плаващи болшинства “, съобщи общинският консултант Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС. Той разясни, че не е ставало въпрос за ротационен ръководител, след което посочи какво съгласно него е работещото решение. „ ГЕРБ завоюваха последните два национални избора, само че като остаряла и мъдра партия решиха, че ще създадат крачка обратно и ще оставят този развой в ръцете на някой, към който може да се събере болшинство. ПП-ДБ-СС към момента са се запънали и не желаят да дадат властта, считат че ние сме длъжни да им гласуваме техния ръководител на СОС “, сподели Хекимян.

Георги Георгиев, също общински консултант от ГЕРБ-СДС, разяснява, че от срещата е станало ясно по какъв начин позицията на Борис Бонев от „ Спаси София “, че не желае да прави коалиция с ГЕРБ-СДС е единствено персонално негова, а не на общата коалиция ПП-ДБ-СС. „ На въпроса каква е позицията на тяхната коалиция към момента нямаме отговор. Кажете в този момент по какъв начин с тройната ламя ние да беседваме, когато едната глава споделя едно, а другата друго. Градът има потребност от работещ съвет, изборите за жалост не са изключени, тъй като се намираме в невиждана обстановка. На жителите им писна, ние намираме за нездравословно следващото твърдоглавие от страна на ПП-ДБ-СС “, счита Георгиев. Той разяснява, че тройната коалиция пречи на София да работи. „ Изискайте съдружното съглашение сред ПП-ДБ-СС и да се види обществено кой какво е заречен и каква наказателна клауза държи Терзиев на Бонев в случай че не го изберат за ръководител на СОС “, прикани общинският консултант от ГЕРБ-СДС.

Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС пък съобщи, че не са получили други възможности от ГЕРБ-СДС. „ Ние сме подготвени за диалози с безусловно всички, за жалост нямаме конструктивност от тяхна страна “, сподели Петров. На въпрос на БГНЕС какво съответно те самите са предложили на срещата общинският консултант от ПП-ДБ-СС посочи, че са предложили разновидността за краткотраен ръководител до приемането на бюджета. „ Ние предлагаме, в случай че желаят те да предложат. Никой не предложи, надлежно дадохме разновидността за най-възрастния общински консултант като аршин, само че те не предложиха и никакъв подобен аршин “, разясни Цветомир Петров, след което означи, че до 11-ти януари, когато е идващото съвещание на СОС, има време и се надява да се проведат още няколко срещи дотогава.

Андрей Зографски от ПП-ДБ-СС съобщи, че разновидността за нови избори е доста неприятен за софиянци, само че те са подготвени да се явят на нови такива. „ Смятаме, че ще подобрим резултата си, само че разновидността е неприятен за софиянци. ГЕРБ-СДС би трябвало да са съпротива в съвета, има и други партии, с които се надяваме да приказваме “, разяснява Зографски. Относно бъдещо съдружно съглашение общинският консултант посочи, че такова би трябвало да бъде основано на съответни стратегии от политическите сили, било то и всички.

„ От ден първи каним ГЕРБ-СДС на диалози, това, че никой не ги желае не е по този начин. Ние сме подготвени на диалози “, добави Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС.

„ Колегите от ПП-ДБ-СС споделиха, че са подготвени на съдружно съглашение. Това е въпреки всичко стъпка в вярната посока. Временният ръководител не е най-хубавото решение, само че въпреки всичко е някакво. Коалиционното съглашение обаче е изцяло наложително “ съобщи общинският консултант Пламен Данаилов от Има Такъв Народ след извършената среща за предстоящ консенсус в СОС.

„ Това съдружно съглашение би трябвало да се предложи от първата политическа група и то е вярното за търсене на болшинства. Ако има такова ще го разгледаме и ще преценим дали да се включим в него “, счита Данаилов, след което посочи, че има 14 комисии в СОС, които би трябвало да бъдат част от това съглашение, както и съответни стратегии за ръководството.

Димитър Данаилов също от Има Такъв Народ пък даде конкретика какъв би трябвало да е индивидът, който да застане отпред на СОС. „ Профилът би трябвало да бъде млад и деятелен, човек, който може да работи с кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура. От тази позиция Борис Бонев не дава отговор на този профил, тъй като Следствен отдел към окръжна прокуратура не се ръководи посредством фейсбук профил. Трябва работа и потенциал, Бонев не дава отговор на този профил “, счита общинският консултант от Има Такъв Народ.

БГНЕС напомня, че проф. Вили Лилков от „ Синя София “ и Карлос Контрера проведоха среща в СОС, на която се появиха всички политически групи с изключение на „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия. След извършената среща стана ясно, че консенсус към този момент няма, само че има вяра да се организира повторна среща до идващото съвещание на СОС, което е планувано за 11-ти януари 2024 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР