“Призивът ми е за водене на политическото битие във форми,

...
“Призивът ми е за водене на политическото битие във форми,
Коментари Харесай

Ренета Инджова посъветва политическото битие да е по-далеч от пазара Кирков

“Призивът ми е за водене на политическото съществуване във форми, които са по-далеч от пазара " Георги Кирков ". Нека разсъдъкът, далновидността на участващите страни и на президента, който управлява раздаването и конфигурацията, която би се получила – те да са на ход. Не бива, даже и медии, и политически сили, и водачи да не престават онази игра, която играха досега. 
Това съобщи в ефира на, длъжностен министър председател на България в интервала октомври 1994 до януари 1995 година
Припомняме, че на в първия ден след парламентарните избори с извънреден коментар за развиването на обстановката - вижте го.
 Би ли станала още веднъж длъжностен министър председател? Ренета Инджова - за вота, Борисов и ИТН Би ли станала още веднъж длъжностен министър председател? Ренета Инджова - за вота, Борисов и " ИТН "
Когато пристигна времето, ще кажа какво би трябвало да кажа. Сега на ход са тези, които би трябвало да изчистят цялата тази каша, до която ни доведох...
" Медиите няма да си дадат елементарно позицията на бранители на властта, социолозите и политолозите играят като жонгльори сега, всеки ден друго, чудейки се коя страна да заловен. Беше време и в този момент е времето, в което основните политически сили, тези на статуквото, трябваше да създадат пред своите гласоподаватели за това, което съставлява рецесията на систематичните партии в България. Това до този миг не сме чули ", уточни още Инджова пред БНР.
" Парламентът се придвижи в зала “Георги Кирков “, Женският пазар се споделяше по този начин. Затова първото нещо, което желая да кажа, е да не се продължава, най-малко в този интервал, в който текат процедурни процеси, конституционни, в определянето на новия парламент, страстите да не взимат връх. 
Защото това, което се прави сега с тези разбори, всеки си споделя какво мисли по нещата, стартира да наподобява на Борисовите телефонни диалози и записите от тях, а това са неща, които би трябвало да бъдат по-конфиденциално и по-смирено обсъждани с повече мъдрост, с повече предвидливост и то там, където се реализират сондажите, договарянията, задаване на мандат и други ", посъветва Ренета Инджова.
Тази нощ излязоха формалните разпределения на мандатите.
" Там народът ги сложи по този начин, че да е патова обстановката. Друг е въпросът, до каква степен това, което се получи, като резултати, дава отговор на действителното съответствие на силите в нашето общество. Като сложите, че по Изборен кодекс, който от дълго време е потвърдил своите дефекти и благоприятни условия за имитация, като сложите нещата, че над 100 000 души публично не бяха позволени поради карантинни проблеми да гласоподават – пък доста необичайно, карантината в този момент към този момент и пандемията нямат това значение, като отминаха изборите. Като сложите 86 500 недействителни гласа, които несъмнено са доведени до това малко число, с цел да наподобява задоволително. Като сложите това, че ръководещите не желаеха да се върви да се гласоподава, включително и в чужбина, можем да кажем, че най-точната апроксимация* до действителни резултати дадоха хората в чужбина. Там където го няма страхът, където съществува към момента вярата, че в бъдеще България ще я има ", сподели Инджова.
 Ренета Инджова: Светът избра да има Борисов, а не сполучлив митинг (ВИДЕО) Ренета Инджова: Светът избра да има Борисов, а не сполучлив митинг (ВИДЕО)
Общата сила на митинга беше систематически намалявана, разбивана и купувана. А Борисов още през цялото време сподели, че е подготвен на в...
Избирателната интензивност е 50,61 на 100, сочат окончателните резултати, оповестени от Централната изборна комисия. 
“Това в този момент е напълно ново число. Трябва да се разделят 3 334 283 на 6 789 605 – комплицирана задача, само че знаменателят остава огромното незнайно на тези избори. Това, че не знаем какво е количеството гласоподаватели, че няма дейна регистрация на идния избор, който мина. Искам да обърна внимание и на опита на Борисов да излезе от депутатски мандат, преди да са оповестени формалните резултати, преди да е влезнал в Народното събрание, преди да се е заклел, когато би трябвало. А по-късно да подаде искане за овакантяване. Тази процедура е в стила на Борисов, той ще трансферира това нарушаване върху ЦИК, вместо да е върху него ", счита Ренета Инджова.
" Вероятно ще би трябвало конституционните съдии върху всичките тези случаи, които предстоят, и във връзка с членовете на държавното управление, които са също кандидат-депутати, а в този момент към този момент и депутати, ще ни приложат същата процедура, която е безспорен капан за конституционализма и парламентаризма ", означи Инджова.
Къде са пропуските в организацията на изборния развой?
“При неналичието на Административен съд и на традиция тези неща да се глобяват, поправят и балансират, от там не чакам каквото и да било. Неслучайно, бидейки от протестиращите, първият таргет, който поставихме на улицата и който ще продължаваме да пазиме, е дефектите и измамите, които са заложени в системата на изборното законодателство, а и се позволяват ", сподели още Инджова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР