Приятно изненадан съм от състава на Министерския съвет. Така е

...
Приятно изненадан съм от състава на Министерския съвет. Така е
Коментари Харесай

Николай Василев: Кабинетът е направен умно, няма действащи парламентаристи

Приятно сюрпризиран съм от състава на Министерския съвет. Така е фиктивен, че да покрива по-голямата част от политическия набор, в случай че не и целия. Има лица от разнообразни държавни управления през последните 20 години. Кабинетът е изработен мъдро, няма настоящи парламентаристи. Има задоволително аргументи всяка от партиите да го поддържа, в случай че реши. Това съобщи някогашният министър на стопанската система Николай Василев пред NOVA NEWS.

По думите му се чака някои партии напук да откажат поддръжка за кабинета " Габровски ". " На всички им писна от безредие и безвремие. Познавам препоръчаната за министър на финансите Маринела Петрова добре, тя е нелошо попадение. Надявам се да вкара в ред финансите на страната с консервативна фискална политика. Това е една от най-важните позиции предвид на бюджетния разгром ", счита тя. И добави, че не е неприятно, че нямаме нов бюджет за следващата година.

" Ако беше се вкарал какъвто и да е бюджет, щеше всяка партия предизборно да наддава без предпочитание да поеме отговорност за ръководство на страната. Поемане на по-тежката отговорност, а не тичане, е удължаването на бюджета от страна на служебния кабинет. Политиците приканват повдигане на разноските с разнообразни проценти, като няма горна граница. Винаги съм бил за уравновесени бюджетни остатъци. Няма никаква причина да имаме недостиг въобще сега. Дефицитът се вижда единствено от популисти. Всички ограничения са раздадени по погрешен метод. 1 милиарда лв. месечно за ток за подкрепяне е безумно. С 25 стотинки за литър гориво - кого поддържаме? Бедните, които не карат въобще или карат 20 км месечно или богатите? Цялата финансова политика е оплескана ", акцентира икономистът.

Според него влизането в еврозоната няма да повиши инфлацията. " Няма причина да се счита, че ще има внезапен скок в цените. Когато се окаже, че инфлацията е несъстоятелна теза, съперниците на еврото ще си измислят друга. Ако имаме политическа воля и се обединим, има късмет да влезем в еврозоната от 1 януари 2024 година ", счита Василев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР