Приятният аромат винаги вдига настроението и самочувствието Химичните продукти не

...
Приятният аромат винаги вдига настроението и самочувствието Химичните продукти не
Коментари Харесай

Натурални ароматизатори, които лесно може да направите сами

Приятният мирис постоянно подвига настроението и самочувствието

Химичните артикули не могат да се сравнят с натуралните ароматизатори, които елементарно може да извършите сами.

  1. Възбуждащ. Рецептата е за феновете на пикантно – съчетава подправки, цветни и плодови миризми. Достатъчно е да нарежете ябълка на фино в стъклен съд. Да я залеете с вода и да добавите пръчка канела, сухи цветя (роза, карамфил) и по избор – звездовиден анасон. Пропорциите може да променяте съгласно персоналния си усет.
  2. Освежаващ. Цитрусите подсигуряват този резултат. Нарежете на късчета 1 лимон и лайм. Леко намачкайте и залейте с вода. Добавете няколко капки дестилат от ванилия (не прахче ванилин, той няма да отдели нужния аромат). Добавете клончета розмарин. Експериментирайте с пропорциите, до момента в който получите стремежи от вас мирис.
  3. Успокояващ. Билките отделят етерични масла, които отдават аромата си най-добре във вода. Смесете в чаша нарязан лимон, клончета мента, маточина и култивиран чай. Залейте с вода и капнете
    лавандулово масло.
  4. Стимулиращ. Нарежете портокал на тънки резенчета. Сложете ги на дъното на съда и леко притиснете да пусне малко сок. Налейте вода до половината. Сипете наситнен джинджифил и половин лимон на кубчета. Капнете малко бадемов дестилат. Похлупете за час-два и тогава отворете да разнася аромата си.
  5. Ободряващ. Наситнете парче краставица и я залейте с вода. Добавете няколко капки масло от лимонграс (екзотично тайландско растение, сходно на лук) и босилек.
Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР