„Приятна изненада” е предложението за доокомплектоването на бойната ни ескадрила

...
„Приятна изненада” е предложението за доокомплектоването на бойната ни ескадрила
Коментари Харесай

Посланик проговори за изтребителите F-16 - приятна изненада

„ Приятна изненада” е предлагането за доокомплектоването на бойната ни ескадрила с изтребители F-16, счита българският дипломат в Съединени американски щати и някогашен боен министър Георги Панайотов.

„ Офертата, която Съединени американски щати показаха за втората група 8 броя F-16 е една извънредно проиятна изненада – откъм цена, тъй като е идентична с първата група. Но втората група F-16 ще имат доста по-съвършени бойни качества - ще имат повече ракети, повече бомби, половината самолети ще бъдат с две седалки ", разкри панайотов в изявление за НоваНюз.

Според него, щом военновъздушните сили (ВВС) имат въпроси по отношение на офертата, би трябвало по най-бързия метод те да бъдат изчистени. "Според мен Военновъздушни сили би трябвало да кажат какви въпроси тъкмо имат, с цел да получат своевременни отговори. Мисля и се надявам, че в случай че разбираем на Съединени американски щати закъснението на нашия отговор, съм сигурен, че ще получим разбиране”, сподели посланикът.

На въпрос за периода, в който би трябвало да дойдат първите закупени от страната ни изтребители F-16 от Съединени американски щати, Панайотов отговори: „ 2025 ни е казано, че ще дойдат първите самолети. Имаме си работа с държавното управление на Съединени американски щати. Това не е селски битак. Правителството на Съединени американски щати изясни, че закъснението на първата доставка се дължи на спиране на веригите за доставка. Това се случи в целия свят. Може би офертата би трябвало да се преглежда и като отплата. "

Той добави, че в завода в Южна Каролина частите и съставените елементи на пъревия български изтребител към този момент са във фабриката и асемблирането на самолета ще стартира в най-скоро време.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР