Приятелят на бившата полицайка Симона Радева, който е работил в

...
Приятелят на бившата полицайка Симона Радева, който е работил в
Коментари Харесай

СЛУЧАЯТ СЕМЕРДЖИЕВ: Уволниха и приятеля на полицайката Симона Радева


Приятелят на някогашната полицайка Симона Радева, който е работил в 4-о Районно ръководство в София и е измежду първите, озовали се на злополуката на бул. " Черни връх ", при която бяха убити две млади дами, също е уволнен дисциплинарно. Причината е вътрешното следствие за връзките на обвинявания за случая Георги Семерджиев със чиновници на Министерство на вътрешните работи, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

В края на декември юристът на фамилията на Хариет Стефанович - една от жертвите на злополуката, изнесе данни, съгласно които приятелят на Симона Радева - служителят на реда от Четвърто районно ръководство Мирослав Якимов не е снел данните на очевидец, който е видял Семерджиев да бяга от мястото на злополуката.

Извън уволнените дисциплинарно служители на реда, още 38 чиновници на реда са осъдени по някакъв метод поради случая. " Когато са осъдени толкоз доста хора, към тази система не може да има искания, че не се чисти ", сподели Демерджиев. Те са от разнообразни браншове на отдел „ Пътна полиция “, както и от Трето, Четвърто, Пето, Шесто и Седмо районно управление (на МВР) на Столична дирекция на вътрешните работи. През октомври министърът смени шефовете на седем от деветте районни полицейски ръководства в София поради злополуката на бул. " Черни връх ". Според Демерджиев е стигнат върха на полицейския чадър над Георги Семерджиев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР