Привличане на повече италиански инвестиции в града, увеличаване на туристическия

...
Привличане на повече италиански инвестиции в града, увеличаване на туристическия
Коментари Харесай

Италианският посланик при кмета Костадин Димитров

Привличане на повече италиански вложения в града, увеличение на туристическия поток и задълбочаване на комерсиалните връзки сред Италия и България обсъдиха италианският дипломат Н. Пр. Джузепина Дзара  и кметът Костадин Димитров по време на среща в Община Пловдив.

Н. Пр. Джузепина Дзара показа, че посолството следи с интерес развиването на индустриалните зони, които трансфораха Пловдив във водещ стопански център, и съобщи своето предпочитание да усили инвеститорския интерес към града. От стратегическо значение за комерсиалните връзки е и планът Коридор 8, който ще улесни стокообмена сред Италия и Пловдив. Тя добави, че образованието също е главен мотор на двустранните връзки сред двете страни като даде за образец Медицински университет – Пловдив, в който учат към 400 италиански студенти.

„ Нашите старания да превърнем Пловдив в един от най-хубавите градове за живеене в България не стопират. Градът става все по-привлекателен за задгранични вложения. Пловдив е и културна столица на България и разнообразните събития тук притеглят голям брой туристи, включително и италиански “, акцентира Димитров.

Развитието на градската подвижност и свързаността на летище Пловдив също обрисуваха като предпочитани тематики Н. Пр. Джузепина Дзара и кметът Костадин Димитров.

Участие в срещата взеха още и почетният консул на Италия Джузепе Ди Франческо и ръководителят на Конфиндустрия България Роберто Санторели.

Роберто Санторели изясни, че всяка година Конфиндустрията провежда приблизително по 20-30 събития в Италия, с които показва България като капиталова дестинация, и заяви, че самодейност от сходен вид следва и в Пловдив.

В края на срещата Н. Пр. Джузепина Дзара показа, че всяка година Посолството отбелязва празника на Италианската република в София и изяви предпочитание същото събитие да се организира и в Пловдив тази година.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР