Приветствам Зелената идея, да съхраним околната среда, природата и природните

...
Приветствам Зелената идея, да съхраним околната среда, природата и природните
Коментари Харесай

Стефан Янев за Зелената сделка: Да не се фокусираме какво затваряме, а какво отваряме

Приветствам Зелената концепция , да съхраним околната среда, природата и естествените дадености. Toва съобщи служебният министър председател Стефан Янев на онлайн конференция на тематика " Зеленият преход - решения и провокации за България ".

Обществото ни има потребност от спомагателен спор , информираност по тематиката. Според Янев когато приказваме за Зелената договорка, не би трябвало да се фокусираме единствено върху това какво затваряме, а и какво отваряме и какво градим, дали сме в положение да градим бъдеще.

По думите му Зелената договорка е значима и настояща тематика в комплексната обстановка в пандемията от ковид , компликациите пред стопанските системи и поради характерната геополитическа динамичност. Стефан Янев се надява дружно, с разговор и конструктивност, да се оправим с провокациите, които стоят пред страната.

Той споделя разбирането, че инвестицията в зелените технологии е инвестиция в бъдещето . В своята концепцията за зеления преход Европа си слага доста високи цели . Това в действителност е доста високо равнище на упоритост, което надвишава нашите благоприятни условия и потенциал от позиция на днешния ден, уточни Янев. България е най-въглеродната държава-членка на Европейски Съюз и страната ни е измежду най-засегнати от прехода към климатична индиферентност .
 Миньори и енергетици под прозорците на Министерски съвет: Не закривайте енергийното сърце на България
Миньори и енергетици под прозорците на Министерски съвет: Не закривайте енергийното сърце на България

Готови са да легнат на релсите, с цел да потвърдят, че без " Марица-изток " не може

Преходът към декарбонизация слага редица предизвикателств а - има риск за конкурентоспособността на предприятията, от повишение цените на енергийните запаси и повишение на вноса от първични материали на страни отвън Европейски Съюз. Общините и бизнесът се нуждаят от помощ, провокациите пред българската стопанска система са многоаспектни, уточни Янев.

Той означи, че преходът може да бъде сполучлив единствено в случай че е равномерен и обективен , съгласуван с икономическите и обществени специфики на всяка една страна. Прекалено бързите интервенции са обречени на неуспех. Трябва да имаме гаранция, че няма да бъдат изоставени обособени райони и че ще бъдат открити нови работни места, настоя Стефан Янев.

Служебният министър председател настоя, че България би трябвало да бъде дейна към всички настоящи процеси, касаещи новите технологии и Зелената договорка, само че би трябвало да създадем нужното , за. Първата действителна крачка е подготовката на Националния проект за възобновяване и резистентност . Янев е задоволен, че. Основните промени в Плана са приоритизирането на декарбонизацията, засилена поддръжка за бизнеса, капиталов фокус в обществената сфера, обучение, опазване на здравето, обществена поддръжка. Заложените средства са към 13 милиарда лв., като в Плана влизат 59 капиталови плана и 46 промени . Планът ще даде нужния подтик за стопанската система, промишлеността и бизнеса за тяхното развиване.
 Пеканов: След внасянето на Плана би трябвало да се решат противоречивите въпроси
Пеканов: След внасянето на Плана би трябвало да се решат противоречивите въпроси

Следват най-малко два месеца на договаряния

Според него е застрашена вероятността за пълноценно развиване на Европейския съюз . Янев прави оценка препоръчаните фондове и механизми, само че смята, че това не е задоволително. Необходимо е да се мисли по какъв начин националните страни би трябвало да имат повече еластичност и автономия за ръководството на рецесиите, които подкопават устоите на обществените системи, посочи служебният министър председател.

Янев акцентира, че самодейността, обвързвана със зеления преход, може да реализира своите цели и триумфи, в случай че бъде осъществена с точност, еластичност и по отношение на националните особености на всяка една страна.
 Тимерманс не счита, че Русия притиска пазара на газ в Европа
Тимерманс не счита, че Русия притиска пазара на газ в Европа

Европейска комисия ще прегледа датите на България за въглищните централи, само че те нямат бъдеще
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР