Привързаността към любимия отбор е характерна не само за феновете,

...
Привързаността към любимия отбор е характерна не само за феновете,
Коментари Харесай

Футболист играе за 1 паунд от любов към клуба

Привързаността към обичания тим е присъща освен за почитателите, само че и за някои футболисти, които потвърждават, че при тях не постоянно парите са водещ фактор. Типичен образец за това е Адам Новаковски (33 г.), дефанзивен халф на шесторазредния британски " Брадфорд " (Парк Авеню), участващ в Национална лига Север. В тези полупрофесионални лиги е признато играчите да получават по към 400 паунда седмично. Но клубовете там изпаднаха в тежко финансово състояние поради пандемията от COVID-19. " Брадфорд "  (Парк Авеню) е измежду съществено потърпевшите в това отношение. Защото мачовете ще стартират чак през октомври, като в началото няма да има фенове (т.е. без доходи от билети), ще има ограничавания за клубните пъбове, до връщането на публиката секва и приходът от продажба на стратегии за семействата и т.н. Затова и Новаковски, който е в тима от октомври 2016 година, взема решение да даде своя принос и се съгласява заплатата му за сезон 2020/21 да бъде единствено 1 паунд. При това той ще си покрива и разноските по превоз, които нормално се поемат от клуба.

Адам, който е шеф по продажбите в хранителна компания, си признава, че концепцията му пристигнала, до момента в който работил от вкъщи си по време на интервала на карантина. " Много компании, организации и клубове изпаднаха в тежко състояние. Затова взех решение, че е настъпил моментът да дам нещо като компенсация на любимия клуб от родния си град, с който са свързани и доста мои родственици ", споделя той. В отговор от управлението на клуба дефинираха Адам Новаковски като " най-ценния футболист в цялата страна ".

Отборът постоянно е бил в сянката на съгражданите от " Брадфорд Сити ", само че има 62 години във Футболната лига (дивизиите от I до IV), даже и три сезона в елита (между 1914 и 1921 - с спирането поради Първата международна война), преди да разгласи фалит през 1974 година Възстановен е през 1987 година, само че още се пробва да се върне към положителните времена. Сега най-малко е ясно, че в състава има състезател, който е подготвен на всичко, с цел да помогне за задачата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР