Привърженици на сваления премиер на Каталуния Карлес Пучдемон блокираха пътища

...
Привърженици на сваления премиер на Каталуния Карлес Пучдемон блокираха пътища
Коментари Харесай

Пътни блокади в Каталуния заради Пучдемон

Привърженици на сваления министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон блокираха пътища в района в символ на митинг против ареста на техния водач в Германия и на други техни водачи в Испания, съобщи БГНЕС.
Тази заран е била затворена автомагистралата покрай границата с Франция, и автомагистралата, свързваща Каталуния с югоизточното крайбрежие на Испания. Също по този начин не са функционирали двата съществени пътя, които стигат до Барселона.
Протестите бяха проведени от радикалния Комитет за отбрана на републиката, който беше основан малко преди референдума за самостоятелност на Каталуния на 1 октомври.
" С ареста на Карлес Пучдемон стана ясно, че сме пресекли чертата, от която няма връщане обратно “, гласи изказването, с което бяха оповестени митингите.
В неделя, 25 март, в Барселона към 90 души, 22 от които служители на реда, получиха леки пострадвания по време на митинги в поддръжка на Пучдемон. Той беше задържан в неделя, когато време в страната от Дания, по силата на европейската заповед за търсене, издадена от Испания.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР