Притисната да се изкаже за руската инвазия в Украйна, руската

...
Притисната да се изкаже за руската инвазия в Украйна, руската
Коментари Харесай

Анна Нетребко: Не може да ни принуждавате да заклеймяваме родината си! 


Притисната да се изкаже за съветската инвазия в Украйна, съветската оперна звезда съобщи, че се надява и се моли за преустановяване на войната, само че бе безапелационна, че артистите не могат да бъдат принуждавани да жигосат родината си, написа „Фигаро“.

Докато диригентът Валерий Гергиев, непосредствен до Владимир Путин, мълчи от началото на съветската инвазия в Украйна, оперната певица Анна Нетребко реши да приказва. Звездното сопрано, което отпразнува 50-ия си рожден ден предходната година в Кремъл, нямаше огромен избор. Един от нейните рецитали преди малко беше анулиран в Дания, а концертът, който трябваше да изнесе в сряда в Elbphilharmonie в Хамбург, е обект на протест.

„ Имах време да помисля, изясни сопраното в обява в Instagram, оповестена в неделя. Първо, аз съм срещу тази война. Аз съм рускиня и обичам страната си, само че имам доста другари в Украйна и сегашната болежка и страдалчество разрушават сърцето ми. Искам тази война да завърши и хората да могат да живеят в мир. Това е, за което се надявам и за което се апелирам “, написа звездата.

„ Бих желал обаче да прибавя, че не е заслужено да се принуждават аритисти или която и да е друга персона да показват обществено политическите си възгледи и да жигосват родната си страна. Това би трябвало да бъде свободен избор. Аз не съм политическа персона. Аз не съм политически специалист. Аз съм актьор и задачата ми е да сплотявам оттатък политическите разделения “, акцентира съветското сопрано, представена от glasove.com
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР