Притеснявате ли се в момента, когато застанете пред гардероба и

...
Притеснявате ли се в момента, когато застанете пред гардероба и
Коментари Харесай

Как да се подготвите за публична изява

Притеснявате ли се сега, когато застанете пред дрешника и започнете да се чудите какво да облечете за значима преконференция, презентация или изявление с вас? Не сте единствено вие.

Камерата вижда нещата друго от човешките очи, написа в MarketingAbout Лаура Лейк. Технологията прави плосък триизмерния свят и преобразува цветове и контрасти. Това, което наподобява добре действително, може да наподобява извънредно пред камерата. И назад.

Снимките и видеозаписите са значими, тъй като сме същества на образното. Приемаме нещата първо и в доста огромна степен с очите си. Ето за какво е значимо човек да има поради кое е потребно в подготовката, преди да го снима обектив на уред или камера.

Гай Бергстром поучава: Избягвайте изкуствената усмивка и нарочните гримаси. Целта е да изглеждате способени, не да сте в ролята на най-щастливия човек. Въпреки това, в случай че имате чудесна необятна усмивка и хубави зъби, не се тормозете да ги показвате.

Друга необятно публикувана неточност на хората, които театралничат за фотография на събития е „ замръзването “. Изумително е какъв брой бързо, очарователно и смешно хората трансформират лицето си в маска незабавно щом камерата стартира да записва.

Какво да стори фотографът, пиарът или уредникът на събитието, с цел да не наподобяват участниците в него изкуствено? Направете десетки фотоси, поучават експертите. За да не се държат изкуствено участниците в тях, можете да ги помолите да опишат история един на различен или на вас. Друг вид при най-скованите от тях, на които им е мъчно да се провиснал, е да им кажете, че настройвате камерата.

Един превъзходен кадър може да бъде негоден от неправилно подбрано облекло или неприятен декор. Неслучайно едни от най-хубавите, професионални, публични фотосесии са правени във фотостудия с подобаваща светлина. Ризите в райе или пепит, облеклата на фигури могат съсипят фотографията или записа с вас. Белите ризи също не са най-хубавия вид, тъй като постоянно контрастират прекомерно неуместно с лицето на индивида или се сливат с фона. Заложете на роклите и саката в по-тъмни цветове като мрачно синьото, поучават експертите. Плътните, " солидни " цветове са за препоръчване.

Естествените, изчистени нюанси и пастелното са добър вид. В случай, че сте решили да добавите дребен пъстър детайл като украса, имайте поради, че камерата може да усили резултата на цветовете, като ги направи по-ярки.

Ако сте поканени в телевизионно студио, носете комфортни облекла. Не избирайте впечатляващ костюм, в който не се чувствате удобно, единствено тъй като ви харесва. Усещането на индивида за себе си пред камерата се вижда от аудиторията и въздейства на това с какво усещане ще останат хората за него. То оказва въздействие и върху това по какъв начин той поема въздух и приказва, затова на интонацията му. От него се дефинира езикът на тялото, който също изпраща обръщение.

Ако сте дама и сте решили да носите пола, наложително сложете чорапогащники никога чорапи.

Гримът е мъдро решение, също и за мъжете, само че единствено в случай че го поверите на експерти.

Може би е ненужно да го загатваме, само че въпреки всичко: не носете джинси, ярки, фешън фланелки с надписи или блузи с каквито и да е послания, знаци и знаци.

Вземете за всеки случай две сака. Хубаво е да имате варианти. Освен това си носете и носна кърпичка. Много е горещо под прожекторите и евентуално топлината ще ви накара да се изпотите.

Дръжте се естествено, до момента в който ви снимат. Двете най-лесни и чести неточности на обезпокоените хора са да се смеят от самото начало или да стоят замръзнали. Използвайте добре премерени жестове с ръце. Каквото и да вършиме пред фотообектива или камерата, имайте поради, че най-вероятно множеството ви фотоси ще са изчистени и в непосредствен проект.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР