Притеснява ме цялостната нагласа и бодрия тон, че COVID е

...
Притеснява ме цялостната нагласа и бодрия тон, че COVID е
Коментари Харесай

Д-р Илиев: Вирус все още има, може и да ни изненада

" Притеснява ме цялостната настройка и бодрия звук, че Коронавирус е липсващ. Имаме подозрително по-лек вид, който всеки миг може да ни изненада. Нямам проблем с разхлабените ограничения, а с усещането, че казусът административно е решен. Трябва да сме внимателни, вирусът може да има спомагателни разновидности, защото Омикрон е по-заразен от предходните разновидности. Няма да имаме сезонност, а лятото може да има и нови талази. С него можем да сме отчасти спокойни, само че в случай че настъпят разновидности, до момента в който той е в обращение ". Това съобщи доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория в Берн и специалист по сигурност на имунизациите пред NovaNews.

По думите му маските са безспорен метод за битка с въздушно-капковите инфекции.

" В Западна Европа маски се носят в градски превоз, би трябвало да вземаме от техния образец. Моите студенти избират да носят маски. Вирусът към момента го има, не става дума за това дали ни е писнало ", уточни той. И добави, че е ясно, че хората са изтощени, само че при огромни събирания където има скупчване, а ние сме имунизирани или преболедували преди дълго време, заради което нямаме доста антитела, би трябвало да носим маска.

" Тези, които съблюдаваха разпоредбите, ще го вършат и отсега нататък, водени от личните си убеждения, другите ще продължат постарому. Има доста хора при неимунизираните, при които протича тежко ", сподели още доктор Илиев.

Той разяснява и тематиката с промяната в здравната ни система. " Концепцията за облекчение на работата на персоналните лекари е добра, само че би трябвало да забележим дали ще работи като концепция. Трябва обаче и това да стане по-привлекателна специалност ", акцентира медикът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР