Притежаваната от Лукойл рафинерия Нефтохим на Европейския съюз за търговия

...
Притежаваната от Лукойл рафинерия Нефтохим на Европейския съюз за търговия
Коментари Харесай

Международен анализ: Лукойл Нефтохим заобикаля санкциите на ЕС срещу Русия

Притежаваната от " Лукойл " рафинерия " Нефтохим " на Европейския съюз за търговия в страни членки с артикули, създадени от съветски нефт . Това се показва в, направен от " Глобъл Уитнес ", основания в София Център за проучване на демокрацията и Центъра за проучване на силата и чистия въздух, оповестяват БНР и " Политико ".

Анализаторите настояват, че като се възползва от - т.е. европейското изключени от глобите против Русия поради водената от нея война против Украйна, бургаската рафинерия е натрупала солидни облаги.

В отчета се показва, че " Лукойл Нефтохим " създава горива и масла от евтината съветска суровина, които

След това обаче продукцията се претрупва от транспортен съд на транспортен съд в намерено море или на интернационалните пристанища, с цел да се прикрият следите, а след това горивата влизат в Европа и даже в Съединените щати.

Отбелязва се, че е нарушена настоящата граница на цените на петрола, избрана на 60 $ за барел. Руският нефт " Уралс " се търгува на към 75 $ за барел.
 Има ли смисъл от дерогацията за Лукойл?
Има ли смисъл от дерогацията за Лукойл?

Цените на горивата остават високи

В обявата се показва, че съветският експорт продължава да пораства и доближава " рекордните " 3,72 милиона барела дневно при започване на октомври.

" Приблизително 20-25% от европейския импорт на недопечен нефт и рафинирани артикули към момента е с съветски генезис , постоянно непряко през трети страни, като Турция, ОАЕ, Мароко, Египет и Индия ", пишат анализаторите.

По техни данни за първите девет месеца на годината бургаската рафинерия е преработила 4,5 милиона тона

" Това е осигурило в хазната на Кремъл близо 1 милиарда евро като директни налози - сума, задоволителна за ръководството на наемническата група " Вагнер " за година ", пресмята се в обявата.
 Европейска комисия прецизира: България не може да продава съветски нефт, и модифициран
Европейска комисия прецизира: България не може да продава съветски нефт, и модифициран

Целта на дерогацията е България да се доставя с нефт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР