Притежаваме част от къщата, наследена от майка ми. Тя почина

...
Притежаваме част от къщата, наследена от майка ми. Тя почина
Коментари Харесай

ПОТРЕС! Война за къщата на един старец: Гонят 90-годишен от дома му заради… домашно насилие!

„ Притежаваме част от къщата, наследена от майка ми. Тя умря преди 10 години. От тогава аз и брачният партньор ми стопанисваме парцела, вършим усъвършенствания. Баща ми е гражданин на Истанбул. Всяка година през летните месеци той е при нас. Винаги сме се отнасяли към него с респект и почитание. Но тази година нещо се промени. Започна да се държи жестоко с нас. Да ни заплашва, тормози душевен. Казва, че всичко е негова благосъстоятелност и би трябвало да се изнасяме. Щял да смени патроните на бравите, да ни изхвърли. Отказва да яде храната, която подготвям, тъй като можело да го отровя. Цял месец продължава този тормоз. На 30 юни влезе в кухнята и стартира да троши всичко. Блъсна масата и сподели „ Мачът в този момент стартира “. Удряше с бастуна хладилника, тъй като още не сме го изнесли “, твърди пред съда дъщерята на дядото – Илияна Асенова.
Магистратите постановиха мярка за отбрана от домашно принуждение. Старецът би трябвало да бъде отхвърлен от жилището и да не доближава щерка си и къщата на по-малко от 50 метра, предава rodopi24.
90-годишният мъж обаче отказал да се подчини на решението на съда с дата 4 юли. Това пък ще наложи намесата на полиция.
„ Как ще накарат дядо Салимехмед да напусне личната си къща? Това в коя дебела житейска книга го има!? Всичко опира до наследството на един човек на 90 години. Вгорчават му края на забележително дълголетния живот. Вместо да изживее умерено старините. И това е щерка! “, разяснява млечинец, осведомен в елементи със разногласието.
Друг родственик пък разяснява: „ Да обвиниш 90-годишен дъртак в принуждение над щерка си, това звучи манипулативно. Измислено, за пред съда “. И още: Илиана не е давала и стотинка за ремонт на къщата, а мъжът й е от друго село – Боровица.
Колкото до дядовия бастун, той бил строшен от внука. Двамата се засекли край чешмата и почнали кавга…
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР