Пристигащите в Обединеното кралство, които трябва да се карантинират по

...
Пристигащите в Обединеното кралство, които трябва да се карантинират по
Коментари Харесай

1750 паунда плаща за COVID-мерки всеки влязъл във Великобритания


Пристигащите в Обединеното кралство, които би трябвало да се карантинират по хотел и за 10 дни, ги чака сметка от 1 750 паунда за престоя, превоз а и нужните проби. Нарушителите на наредбите ги грози санкция до 10 000 паунда и 10 години затвор. Това са част от новите строги гранични ограничения , оповестени през днешния ден от английското държавно управление, оповестява БНР.

Министърът на опазването на здравето Мат Ханкок съобщи в Народното събрание, че случаите на заразявания са намалели с 47% за последните две седмици, само че в лечебните заведения към момента има доста повече пациенти, в сравнение с при предходните пикове на пандемията през април и  ноември.

За да се приключи достъпът на новите варианти от чужбина са нужни драконови гранични ограничения.

Набелязаната към този момент мярка за карантиниране по хотел и за 10 дни на идващите от огнища на болест влиза в действие от 15 февруари. Новото е, че Мат Ханкок разгласи, че цялата сметка, която би трябвало да се заплати от идващите, включваща хотел а, превоз а и нужните проби, ще бъде 1750 паунда. Заявките би трябвало да бъдат правени авансово онлайн.

Правителството е осигурило 4 600 хотел ски стаи. Друг нов миг е, че в този момент безусловно всички идващи на Острова, като се изключи че би трябвало да показват негативен тест при влизане, ще би трябвало да си вършат още два PCR теста, платени от тях на втория и осмия ден от 10-дневната карантина на посочения от тях адрес.

Ако някой от тези проби е позитивен ще бъде наложена спомагателна карантина за още 10 дни.

Ханкок разгласи и наказателните ограничения при неспазване на разпоредбите. 1 000 санкция , в случай че не бъде показан тест за ковид при идване. 2 000 паунда санкция , в случай че не се направи втори тест и удължение на карантина та на 14 дни. Глоби сред 5 000 и 10 000 паунда за отвод за карантиниране в избраните хотел и.

Всеки, който даде погрешна информация във формуляра за пътешестване в случай, че е обитавал в страна от по този начин наречения „ червен лист “, го грози затвор до 10 години.

Както разяснява политическият сътрудник на Би Би Си Крис Мейсън, строгите ограничения като цяло се одобряват предвид на оправянето с пандемията, само че огромният въпрос е за бъдещето – по какъв начин тези ограничавания ще стартират вероятно да бъдат облекчавани, в какъв порядък и по кое време.

Голям въпрос са и големите последствия за човешките права и свободи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР