Пристигащите в Италия от страни от Европейския съюз ще трябва

...
Пристигащите в Италия от страни от Европейския съюз ще трябва
Коментари Харесай

Италия въвежда 5 дни карантина за всички пристигащи от ЕС

Пристигащите в Италия от страни от Европейския съюз ще би трябвало да показват негативен тест за ковид при влизане в страната и ще бъдат задължавани да остават под карантина за период от 5 дни, предава държавната осведомителна организация ANSA, като прецизира, че съответната наредба ще бъде подписана от здравния министър Роберто Сперанса в границите на деня.
Пристигащите от страните от Европейски Съюз би трябвало да създадат още един тест за ковид пет дни след идването си в Италия.
Двуседмична карантина ще бъде наложителна за всички идващи от страни отвън Европейски Съюз и Шенгенското пространство. В Италия може да се влиза единствено по аргументи, свързани с работни задания, нуждата от здравно лекуване или образование.
Туризмът в страната е публично неразрешен, както и придвижването в страната. Редица страни са в така наречен черен лист, влизането от тях е неразрешено заради неподходящата епидемиологична обстановка.
За интервала на идните Великденски празници в Италия е разгласен мини-лодаун. В същото време, съгласно италианските медии, жители на страната отпътуват в чужбина за отмора.
Една от известните дестинации е Испания, където към момента е задоволително европейските гости да показват негативен тест за ковид. Този факт провокира несъгласия в Италия, където всички туристически структури са принудени да останат затворени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР