Пристигащите в Германия от ЕС и Шенгенската зона повече няма

...
Пристигащите в Германия от ЕС и Шенгенската зона повече няма
Коментари Харесай

Германия отменя двуседмичната карантина за пристигащи от ЕС и Шенген

Пристигащите в Германия от Европейски Съюз и Шенгенската зона повече няма да бъдат поставяни под двуседмична карантина, както беше в тази ситуация от март, разгласи Министерството на вътрешните работи, представено от " Гардиън ".

Новата мярка ще се ползва при изискване, че идващият в Германия пътува от страна , в която няма високо равнище на инфектирани с ковид. Исландия, Норвегия, Лихтенщайн, Швейцария и Англия също са включени. Говорител на силовото ведомство на Германия предизвести, че щом се усили равнището на заразяване в тези страни, правилото за карантина незабавно ще бъде върнато . Карантина от две седмици към момента се ползва за идващи от други страни.
 Горенето на флага на Европейски Съюз към този момент се санкционира със затвор в Германия
Горенето на флага на Европейски Съюз към този момент се санкционира със затвор в Германия

Класифицира го като закононарушение от ненавист

Германският Институт " Роберт Кох " заяви, че в нимателно ще следи обстановката в другите страни , с цел да предизвестява за рисковите региони. Все още не са разкрити детайлности за използването на новите правила.

От 25 май полетите сред Германия и Гърция ще бъдат обновени. Но публично апелът германците да не пътуват в чужбина остава до минимум 14 юни.

Външният министър Хайко Маас ще организира видеоконференция с сътрудниците си от европейските страни, най-вече с сътрудниците си от страните, където вървят най-вече германци, в това число Испания, Италия, Австрия, Гърция, Хърватия, Португалия, Малта, Словения, Кипър и България. Целта е да координират отварянето на границите, в това число и подписване на съглашения за бързото им затваряне при положение на нарастване на инфектираните с ковид.
 Коронавирусът тласна Германия в историческа криза
Коронавирусът тласна Германия в историческа криза

Брутният вътрешен продукт на Германия се сви с 2,2% през първото тримесечие

В сряда вътрешният министър Хорст Зеехофер заяви, че отварят границите с Франция, Швейцария и Австрия от 15 юни. От сряда е нормализиран граничният трафик сред Германия и Люксембург. Все още не престават договарянията за Дания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР