Пристигащите от Китай в Испания ще трябва да представят отрицателен

...
Пристигащите от Китай в Испания ще трябва да представят отрицателен
Коментари Харесай

Испания ще изисква тест за коронавирус от пристигащите от Китай


Пристигащите от Китай в Испания ще би трябвало да показват негативен тест за ковид или документ за приключен имунизационен курс, съобщи Ройтерс, като се базира на министърката на опазването на здравето Каролина Дариас.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32432
По-рано този месец Китай ненадейно промени политиката си на " нула коронавирус " и стартира да смекчава най-строгия в света режим на локдауни и всеобщо тестване на популацията, отбелязва организацията.

" На национално равнище ще въведем надзор по летищата, като от всички идващи от Китай ще се изисква да показват негативен тест за (коронавирус) или документ за приключен курс за имунизация (срещу КОВИД-19) ", съобщи през днешния ден испанската здравна министърка пред кореспонденти.

Новата мярка се вкарва след вчерашното съвещание на Комитета на Европейски Съюз за здравна сигурност, на което бе разисквана общата тактика на страните членки за понижаване разпространението на вируса на фона на огромния напор на идващи от Китай, откакто азиатската страна отстрани множеството от рестриктивните мерки за пътешестване, които бе наложила.

Страни като Италия, Южна Корея, Съединени американски щати, Индия и Япония към този момент вкараха наложителен тест за ковид за идващите от Китай. Китайските държавни медии дефинираха това условие като дискриминационно, макар растежа на новозаразените.

Малайзия разгласи през днешния ден, че ще бъде мерена температурата на всички пасажери, които идват от чужбина, в това число от Китай. Освен това отпадъчните води от самолетите, идващи от Китай, ще бъдат изследвани за КОВИД-19, съобщи още Ройтерс, като се базира на министърката на опазването на здравето Залиха Мустафа.

Тя изясни в изказване, че това са част от новите ограничения против разпространяването на ковид, подхванати от малайзийските управляващи в изискванията на риск от привнасяне на нови случаи от чужбина, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР