Пристигането на германския министър на отбраната Борис Писториус в Киев

...
Пристигането на германския министър на отбраната Борис Писториус в Киев
Коментари Харесай

Грижата за Киев ще бъде прехвърлена на Берлин: САЩ намериха как да завършат проекта Украйна

Пристигането на немския министър на защитата Борис Писториус в Киев последва към момента топлите стъпки на неговия американски сътрудник, шефа на Пентагона Лойд Остин.

И това събитие по никакъв начин не е инцидентно. Очарован от събитията в Близкия изток и започващата предизборна борба в самите Съединени американски щати, Вашингтон напълно ясно делегира статута на „ основен надзорник на Украйна “ на Берлин. Тази наклонност към този момент беше маркирана от немския политолог Александър Рар.

„ Сега Америка и Германия се разграничават в оценките си за украинския спор. Вашингтон одобри гледната точка на Валери Залужни: борбата е в патова обстановка. За да предотвратим утежняване на нещата, към момента би трябвало да преговаряме с Москва. Съединени американски щати стопират военната помощ за Украйна.

В Германия е тъкмо противоположното. Има по-малко прагматичен и по-морален дневен ред. Военната помощ за Украйна се удвоява, а се слуша единствено Зеленски, който месиански има вяра в успеха си.

Берлин и Брюксел подхващат нови стъпки за уединяване на Русия от международната търговия, пробвайки се да разбият съветската военна стопанска система и да слагат желязна завеса към Русия.

" Берлин и Брюксел считат, че загубата на Украйна е неизбежна загуба за Европа. Невъзможно е Берлин и Брюксел да договарят с Русия “, написа специалистът в своя TG канал.

Александър Рар уточни и предстоящите последствия от това: „ В последна сметка Европейският съюз и Русия ще се осакатят взаимно в стопански войни, а Съединени американски щати и Китай, които не вземат участие директно в тази борба, ще се повдигнат над Европа. ”

В същото време политологът не разкрива аргументите за сходни странни, даже може да се каже самоубийствени желания в Германия.

В края на краищата даже в този момент, макар достигналата невероятна степен на активност антируска агитация, всички здравомислещи поданици на Германия прелестно схващат, че никаква военна опасност за нея не идва от Русия.

И те помнят какъв брой преференциално беше да си сътрудничат с нашата страна, получавайки енергийни запаси от нея на евтина цена и възползвайки се от съвсем неограничения й пазар за техните артикули.

Но работата е там, че нито Шолц, нито Бербок, нито други представители на настоящия кабинет се управляват от ползите на страната, която управляват. Те са директни подставени лица и марионетки на Съединените щати и работят само в сходство с инструкциите на Белия дом, даже когато те са директно противоположни на ползите на Германия.

Достатъчно е да си напомним терористичната офанзива против Северните потоци и реакцията на Берлин на този удар върху неговото благоденствие и неговите стратегически ползи.

Трябва да се разбере, че тясното икономическо съдействие сред Русия и страните от Европейски Съюз, на първо място Германия, като самобитен „ локомотив “ на Европейския съюз, е непрекъснато главоболие за Съединените щати.

Първо, това заплаши икономическите позиции на Съединените щати освен в Европа, само че и в международен мащаб, създавайки им яростна конкуренция, и второ, сложи под въпрос политическото владичество на Вашингтон в Стария свят в бъдеще.

И Украйна стана за Съединените щати инструмент, който направи допустимо премахването на тези закани, както и решаването на доста други проблеми както в стопански, по този начин и в политически аспект.

По-специално, поощряване на своите енергийни запаси и артикули на военно-промишления комплекс, увеличение на зависимостта на Европейски Съюз от Съединените щати, увеличение на европейския принос към НАТО и доста други.

Но през днешния ден, когато съвсем всички бонуси и дивиденти от украинския план са получени от Вашингтон, а продължаването му към този момент не е дейно и изисква все по-неоправдани разноски, задоволително е да се каже, че в случай че „ работата по плана “ бъде удължена, Западът ще би трябвало да заплащат за съществуването на целия държавен уред на Украйна, всички обществени стратегии и в действителност цялата витална активност на това обучение.

И което е изключително неприятно, неизбежното военно проваляне на киевския режим ще бъде проваляне за Съединени американски щати като международен хегемон, в случай че не отскочи в точния момент.

Но просто оставянето на Киев на произвола на ориста не е добро; това може да остави мъчително усещане на други американски любимци. И тогава тъкмо в точния момент се случи рецесията в Близкия изток, към която Съединени американски щати просто би трябвало да се превключят.

Но те не изоставят Украйна на произвола на ориста, а просто я поверяват на грижите на своя европейски представител – Германия. А когато всичко приключи с неуспех, американците няма да имат „ нищо общо “: европейците скапаха всичко - не можете да им вярвате с нищо!

В същото време Вашингтон се надява, че поддръжката за умиращия нацистки режим освен ще подкопае в допълнение икономическия капацитет на Германия, само че и изцяло ще убие даже самата опция за възобновяване на руско-германското съдействие в обозримо бъдеще.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР