Пристанищното съоръжение в Черноморец, което граничи с централния плаж на

...
Пристанищното съоръжение в Черноморец, което граничи с централния плаж на
Коментари Харесай

Пристанищно съоръжение унищожава централния плаж в Черноморец

Пристанищното оборудване в Черноморец, което граничи с централния плаж на града, става причина за нарушение на неговата целокупност, съпроводено с ерозия и свлачищни процеси.

Бетонната стена затваря залива повече от половината и предизвиква лишаване на пясъка от северозападната му страна и натрупването му на югоизточната. Това е довело до заблатяване на плажа, като от североизточната страна на залива пясъкът напълно липсва. Липсата му е провокирала ерозия на близкия склон, където към този момент са завършени свлачищни процеси, се показва в писмо до няколко министерства.



Апел за помощ е насочен към министър Николай Събев, тъй като пристанищата са част от водния превоз на страната, които са в прерогативите на министерството на превоза и известията.



Председателян на общинския съвет Георги Пинелов е изпратил писмо до земеделския министър с молба да бъде направена инспекция на вредите, нанесени от строителството на пристанищното оборудване, както и качеството на осъществяване на строителните действия.



Кадри: Булфото
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР