Пристанищните съоръжения в Белгия, Германия и Холандия са били обект

...
Пристанищните съоръжения в Белгия, Германия и Холандия са били обект
Коментари Харесай

Мащабна хакерска атака удари петролните пристанища в Европа

Пристанищните уреди в Белгия, Германия и Холандия са били обект на широкомащабна хакерска атака, настояват управляващите. Според информация на Euronews хакването е почнало преди няколко дни и е нарушило главно интервенциите на петролните терминали, смущавайки танкерните доставки.

Германските правосъдни органи настояват, че са почнали следствие за хипотетично изнудване на петролни оператори на фона на покачващите се цени на силата.

Европол сподели пред AFP, че е предложила поддръжката си на немските управляващи.

Кибератаката e засегнала Хамбург – огромен пристанищен град в Северна Германия – както и минимум шест петролни терминала в Белгия и Холандия.

Германската компания Oiltanking удостовери в четвъртък, че е била „ жертва на киберинцидент, засягащ (нейните) компютърни системи “.

Oiltanking съобщи, че са разкрили хака на 29 януари и са подхванали „ незабавни ограничения “.

Всички страни не престават да работят за връщане към естествената работа на всички наши терминали допустимо най-скоро “, се споделя в изказване.

Белгийските управляващи също започнаха следствие, откакто пристанища в Гент и Антверпен-Зеебрюге също са били ударени.

Служител от основаната в Ротердам брокерска компания Riverlake, най-голямото товарно пристанище в Европа, сподели, че хакерът е попречил на разтоварването на някои петролни баржи.

„ Софтуерът на няколко пристанищни терминала е хакнат и те не могат да обработват шлепове “, сподели брокерът Джеле Вриман за AFP.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР