Пристанището на Ротердам обяви, че е спряло напълно контейнерния трафик

...
Пристанището на Ротердам обяви, че е спряло напълно контейнерния трафик
Коментари Харесай

Най-голямото пристанище на Европа “изключи” Русия. Какво значи това?

Пристанището на Ротердам разгласи, че е спряло изцяло контейнерния трафик от и за Русия. Проблемите с товарите обаче не започнаха през вчерашния ден, а логистичните направления съумяха да бъдат възобновени. Какви са следствията от решението на холандците и за какво Европа ще пострада повече от това.

Шумно изказване

Пристанищните управляващи се показват двусмислено, като се базират на измененията в логистиката: „ Постоянните усложнения в световното контейнерно мореплаване реалокираха товарите от огромните пристанища към по-малките. “

Стокообменът сред Ротердам и Русия до 24 февруари е към 13 % от общия. За компликациите с съветските товари стана известно при започване на март. През юни размерът на вноса на контейнери е намалял с 60 % по отношение на пика през ноември 2021 година

„ Що се отнася до износа за Русия през Ротердам, три месеца преди оповестяването размерите също спаднаха доста: изпращаха единствено храна, медикаменти, филантропични товари “, изяснява Кирил Латински, търговски шеф на “СОТА Логистик”.

Една от главните аргументи е позицията на най-големите транспортни компании по отношение на рецесията в Украйна. От февруари насам съвсем всички международни превозвачи оповестиха за прекъсване на корабоплаването в съветските пристанища. “Мерк” да вземем за пример през първото тримесечие на годината към този момент регистрира загуба от 700 милиона $.

„ Това е идеална илюстрация по какъв начин тъкмо се раздират веригите за доставки “, споделя самостоятелният анализатор Дмитрий Адамидов. Според него обаче думите за преустановяване на службата не е наложително да бъдат последвани от решителни дейности. „ Виждали сме това доста пъти, последният образец са авиационни наказания: те бяха шумно оповестени, само че в този момент постепенно и безшумно се отстраняват “, прибавя специалистът.

Припомняме, че в края на юли Съветът на Европейски Съюз разгласи, че Европейският съюз отстранява възбраната за доставка на артикули и услуги на Русия за авиационната промишленост.

Не работеше на цялостен потенциал

Така потокът от артикули от Русия и назад през Европа към този момент беше доста усложнен. Контейнерите, пътуващи за съветските пристанища, в действителност не идват в Ротердам, с редки изключения.

" Въз основа на спада на индикаторите те направиха изказване за преустановяване на превоза. Но би трябвало да се изразят по-точно: товарооборотът е намалял по логически метод. И заради блокирането на европейския маршрут и, в допълнение към санкционните ограничавания, броят на комерсиалните контракти също е доста намалял “, споделя Анна Ростовцева, водещ експерт на логистичната компания “Новелко”.

Сега товаренето и разтоварването в действителност се реалокира от огромните европейски пристанища. " Обемът на контейнерите, които се насочват към Русия, внезапно понижа, което значи, че към този момент няма потребност от фидерни кораби с огромен потенциал, които са комфортни за обработка в Ротердам. Много по-евтино е да се употребяват по-малки кораби ", показва Ростовцева.

Алтернативни направления

Логистиката непрестанно се преустройва. " Основните стокови потоци минават през страни, които не са се включили към западния пакет наказания. С развиването на външнополитическата обстановка преразпределението на стоковите потоци ще продължи ", изясняват от “СОТА Логистик”.

" В допълнение към Ротердам вземат участие и други европейски пристанища. Това, което в този момент не може да бъде доставено по море до Балтика, се изнася в митнически хранилища в Европейски Съюз и по-късно се изпраща по шосе или железопътен превоз ", споделя Дмитрий Суховерша, експерт в сектора.

В резултат решението на пристанището в Ротердам ще има минимално влияние върху Русия. Както отбелязва Николай Неплюев, член на Асоциацията на самостоятелните шефове, Москва сигурно ще отдели известно време за премахване на неточности в логистиката, което ще докара до увеличение на времето за доставка - и това е спомагателна цена за транспортните служащи. Въпреки това загубите рано или късно ще бъдат изгладени от приходите от експорт по нови направления.

В същото време за Европейски Съюз следствията от рестриктивните мерки са доста по-негативни. Поради неизбежното повишаване на транспортните разноски, цените на стоките от Русия за европейските консуматори ще се покачат.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР