Пристанище Варна“ ЕАД ще продължи да изпълнява водената до момента

...
Пристанище Варна“ ЕАД ще продължи да изпълнява водената до момента
Коментари Харесай

Пристанище Варна продължава да изпълнява ангажимента си към Украйна за обработка на зърно

" Пристанище Варна “ ЕАД ще продължи да извършва водената досега политика от Министерството на превоза и известията във връзка с поетия ангажимент към Украйна за обработка на зърнени товари.

Това посочи заместник-министърът на превоза и известията Владимир Върбанов, откакто в изявление за радио Варна новият шеф на пристанището Ивайло Гавраилов съобщи, че то няма задоволително потенциал, с цел да одобри украинското зърно.

" Няма построена инфраструктура, с цел да бъдат поети спомагателни товари. Липсват складови пространства ", сподели още Гавраилов.

" Ще изискам от новоназначения изпълнителен шеф на пристанището Ивайло Гавраилов да приложи гъвкава и дейна комерсиалната политика, с цел да оправдае нашите упования “, добави Върбанов.
В случай на нужда ще бъдат подхванати дейности за договаряния и с оператори на частни терминали в региона на Пристанище Варна. Складовите площи на територията на всички терминали (държавни и частни) са с потенциал 150 хиляди т. за предпазване на зърнени култури. Разглежда се и опцията за приставането на огромен кораб на някой от кейовете на пристанището за увеличение на потенциала на складовите площи.

" Предвиждаме да създадем действия пред Европейска комисия за отпущането на незабавна финансова помощ за създаване на спомагателни силози за зърно на терминал Варна-запад. Това е опция за напредък на българската стопанска система, в помощ на Украйна и в осъществяване на уговорките към Европейския съюз ", изясни още Владимир Върбанов.
Припомняме, че през май от пристанище Варна излязоха с позиция, в която декларират, че, в случай че бъде открито решение на логистичните проблеми и те бъдат превозени до терминали Варна-изток и Варна-запад.

Седмица по-късно ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов изрази мнението, че е съвсем неосъществимо превръщането на пристанище Варна в хъб за украинското зърно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР