Прищина планира атака над Северно Косово на 1 октомври и

...
Прищина планира атака над Северно Косово на 1 октомври и
Коментари Харесай

Вучич: Прищина планира атака над Северно Косово на 1 октомври, нашият отговор ще бъде убийствен

Прищина възнамерява офанзива над Северно Косово на 1 октомври и хората би трябвало да знаят това. С тези думи сръбският президент Александър Вучич се обърна към обществеността във връзка новите решения на Прищина, оповестява македонското електронно издание, базирайки се на сръбски медии.

Решенията се отнасят за възбраната на сръбските персонални карти, както и за унищожаване на валидността на регистрационните табели със сръбски номера на градове, като се афишира, че след този период тези транспортни средства ще бъдат иззети.

Сръбският президент сподели, че когато става дума за Украйна, всички приказват високо за териториалната целокупност, а когато се загатва Резолюция 1244 на Организация на обединените нации, всички гледат встрани, като че ли не схващат защо става дума.

„ Тази резолюция планува връщането на сръбските сили в Косово. И в този момент запитвам по кое време ще стане. Това е, тъй като те са арогантни, а ние нямаме нито нуклеарни оръжия, нито нефт, тъй че могат да ни вършат каквото си желаят. Разговарях с представителите на Сръбската листа, те няма да търпят това повече. Те няма да търпят нахлувания в земите си. „ Те дадоха краен период и Прищина възнамерява обща офанзива против северното Косово на 1 октомври и хората би трябвало да знаят това “, сподели Вучич.

Той заключи, че „ никой не предлага нищо “.

„ Те търсят измежду сърбите такива, които ще тръгнат против народа си в Косово и Метохия. Нашият отговор ще бъде изтрезнял, само че смъртоносен и обективен. Няма да подхващаме военни дейности, само че ги апелирам да не заграбват имуществото на нашите хора и да не се пробват да ги прогонват. Молим се за тези мощни хора. „ Вярвам, че имат задоволително време до 30 септември, с цел да помислят три пъти дали да го създадат или не “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР