Прищина. Назначаването на Джефри Ховениер за посланик на САЩ в

...
Прищина. Назначаването на Джефри Ховениер за посланик на САЩ в
Коментари Харесай

Koha Ditore : Назначението на Ховениер и Хил за посланици в Прищина и Белград е част от новата дипломатическа стратегия на САЩ на Балканите

Прищина. „ Назначаването на Джефри Ховениер за дипломат на Съединени американски щати в Косово и Кристофър Хил в Сърбия има за цел да разшири въздействието на Съединени американски щати върху процесите, през които минават тези две страни “, разясняват политически анализатори пред прищинското издание Koha Ditore .

Виолета Хаксоли от Косовския либерален институт споделя, че администрацията на Съединени американски щати е сложила по-голям фокус върху района и опитът на дипломати като Хил и Ховениер би трябвало да се употребява за привършване на към момента отворените процеси. „ Всяка стъпка, която подхващаме в разговора, би трябвало да бъде в тясна консултация със Съединените щати, защото е потвърдено, че Съединени американски щати са единственият сътрудник, който твърдо съобщи, че взаимното признание е тяхната последна цел в разговора сред Косово и Сърбия “, отбелязва тя.

Междувременно някогашният сръбски посланик Зоран Миливоевич чака тази година да види спомагателна активност във връзка с Косово. „ Новият дипломат на Съединени американски щати в Косово Джеф Ховениер е първият от триото нови посланици, които се чака да дойдат в района, дружно с Кристофър Хил и новия дипломат в Сараево. Това е част от новата тактика на външната политика на Съединени американски щати, ръководена от Байдън, за решение на нерешените въпроси в района, по този начин наречената незавършена работа, а точно Косово и Босна “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР