Присъствието на премиера Кирил Петков със семейството му и гардовете

...
Присъствието на премиера Кирил Петков със семейството му и гардовете
Коментари Харесай

Кирил Петков от Корал: Наско, ако си тук – обади се, НСО са длъжни да са с мен!

Присъствието на премиера Кирил Петков със фамилията му и гардовете от НСО на плажа Корал безусловно взриви фейсбук групата „Да запазим Корал“.

Под обявата, че момчетата от защитата не са мутри, към този момент има над 120 коментара. Някои се възмущават, че министър-председателят е пристигнал с телохранители, а други гневно го пазят, че за първи път България има естествен министър председател, който плажува дружно с елементарните хора.

„Какво стана с обещанието, че ще се движи свободно измежду хората“, пита дама, а друга й дава отговор: „Той това и прави, Корал не е Евксиноград.“

„Има си закони и правила. Те дефинират изискванията за защита, а не желанието на премиера. Ако ви интересува може да проверите“, отбелязва човек в идващ пост.

Други изясняват на премиера, че го „попръжват“, тъй като е почнал да се договаря с Българска социалистическа партия и тъй като застрояването към морето продължавало.

Но Петков има и съществени бранители в групата, които го приканват да не се поддава на евтини провокации. Както и че той не може да оправи всички бакии в страната, трупани с години.

За всеобщо удивление самият Кирил Петков внезапно се включва в оживената полемика с поста: „Наско, човек, обади се, в случай че си на плажа. НСО са задължени да са до мен по закон. Иначе, се веселя да съм тук и дори да разгледаме изложбата.“

Въпросният Наско е модераторът на групата „Да запазим Корал“ – Атанас Русев. Всъщност това е индивидът, направил най-вече плажът да не бъде застроен, само че ето по какъв начин той дава отговор на премиера:

„Много е тъжна картинката, в която един министър председател върви по плажа с цялата си свита и всичките лакеи се натрупат да се здрависат с него, да го поздравят или да се снимат. Това ми замязя доста на един различен министър председател от близкото минало… Няма по какъв начин да съм част от това. Изключително сериозен съм и счетох, че няма потребност те посрамвам пред хората с простоватия си и непосредствен изказ. Може да си пишете и 5-ци и 6-ци, аз ви пиша 2-ка в частта запазване на Природата, запазване на Горите, запазване на Черноморието. На тези изпити сте скъсани грубо. И няма поправителни. Корал е знак на битката ни за запазване на Природата. Просто си седях там на плажа и се чудех, какво тъкмо вършиме на този плаж. И е отлично, че след толкоз години другарство, си приказваме през фейсбук. Наздраве!“

Веднага по-късно Петков му дава отговор: „Звъннах ти!“

След което полемиката напълно се разводнява. От това, че и президентът също е задължен да върви с защита, до това, че някой би трябвало да разкара троловете от фейсбукгрупата „Да запазим Корал“.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР