Присъствието на архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним на

...
Присъствието на архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним на
Коментари Харесай

Скандал около новата църква на Украйна

Присъствието на архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним на вечерната молитва дружно с ръководителя на " новата черква " на Украйна Епифаний във Вселенската патриаршия не значи признание на автокефалността на църковната конструкция, заяви източник в атинската епархия за РИА Новости.

Йероним дойде в понеделник в резиденцията на Вселенския патриарх Вартоломей по отношение на именния му ден. Архиепископът бил съпроводен от няколко митрополити. Великата вечерня в чест на светите апостоли Вартоломей и Варнава се организира в манастира „ Живоприемни източник “. След службата Епифаний подари паметен подарък от своята интронизация - епископска панагия. В понеделник вечерта Йероним се завърна в Атина и не остана за празнуването на именния ден на патриарха, съобщи Българска национална телевизия.

Присъствието на архиепископа на Атина и на цяла Гърция Жером на вечерната молитва дружно с ръководителя на " новата черква " на Украйна Епифаний в Константинополската патриаршия не значи признание на автокефалия на канонична конструкция, заяви източник в Атинската епархия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР