Присъединяването на страната ни към еврозоната ще направи България по-подготвена

...
Присъединяването на страната ни към еврозоната ще направи България по-подготвена
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Присъединяването към еврозоната ще ни направи по-подготвени за следващи кризи

Присъединяването на страната ни към еврозоната ще направи България по-подготвена за идващите рецесии. Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев по време на конференцията „ България по пътя към еврото “, проведена от Министерството на финансите (МФ).

Целта на форума е да бъдат разисквани опциите и провокациите пред участието на България в еврозоната, какво включва процесът на въвеждане на еврото като национална валута, да се дискутира свършеното досега и какво следва.

„ Докато съм министър председател, ще упорствам да се приказва за еврото разбираемо. Днешната конференция ще търси методите за доближаване с еврозоната. “

С помощта на нашите сътрудници успяхме да запазим заетостта и ниската безработица в страната, добави Донев. „ Това се дължи на ясния път към задачата за присъединението към еврозоната. През последната година приходите на семействата пострадаха от инфлацията. С оглед на терзанията е значимо да се означи, че влизането в еврозоната не влияе отрицателно на инфлацията, а това се дължи главно на нелоялни търговски практики. Членството в еврозоната ще даде по-прозрачна опция за сравнимост на работните заплати “, съобщи министър председателят.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР