Присъединяването на може да се забави. Това заяви зам.-председателят на

...
Присъединяването на може да се забави. Това заяви зам.-председателят на
Коментари Харесай

Присъединяването на България към еврозоната може да се забави до януари 2025 г.


Присъединяването на може да се забави. Това съобщи зам.-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровкис. Той е на посещаване в София.

Възможно е България да се причисли към Еврозоната в, сподели Валдис Домбровкис след срещата си със служебния министър председател Гълъб Донев. Според него единствената причина за това отсрочване е инфлацията в страната ни.

Припомняме, че страната ни трябваше, само че по-късно този период беше отсрочен за лятото на идната година.

Гълъб Донев от своя страна акцентира, че депутатите от 48-ото Народното събрание по този начин и не са съумели да одобряват, които са свързани с влизането ни в Еврозоната.

По-късно денем Валдис Домбровкис се срещна и с президента Румен Радев.

„ Членството е стратегическа цел за България и нейното консолидиране ще бъде логичен свършек на нашите старания. Този развой изисква освен изпитание, само че и бистрота. Ние го осъзнаваме. Благодаря и за напъните на служебното държавно управление по пътя ни за еврозоната. Осъзнаваме, че има трудности по пътя - инфлацията и неприетите закони. Служебното държавно управление всички по-сериозни аргументи за инфлацията. Имаме освен на-ниските цени на газа, само че и обезпечени цени на доставките “, сподели президентът Румен Радев.

„ Наближава една година от експанзията на Русия в Украйна, което аргументи освен голям брой човешки жертви, само че и. Ставаме очевидци на висока инфлация в Европейския съюз и в страните от Централна и Източна Европа, а точно при тях по отношение на нарушените доставки на газ имаме по-голямо нарастване на цените от в сравнение с в западните страни от Европейския съюз “, сподели от своя страна зам.-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР