Присъединяването на Македония към НАТО може да направи невъзможно за

...
Присъединяването на Македония към НАТО може да направи невъзможно за
Коментари Харесай

Москва: Македония ще загуби суверенитета си в НАТО

Присъединяването на Македония към НАТО може да направи невероятно за страната да води същински самостоятелна външна политика, съобщи през днешния ден на постоянния си брифинг говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

„ Със сигурност ще би трябвало да се заплати за покровителството на НАТО. Цената към този момент я знаем, във Вашингтон я назоваха. Ще би трябвало да се отделят пари за нарастване на разноските за защита, за присъединяване във военни интервенции, далечни от ползите на македонския народ. С две думи ще бъде изгубена опцията да се води суверенна външна политика “, сподели Захарова.

Вчера протоколът за присъединение на Македония към НАТО беше утвърден от непрекъснатите представители на страните от Алианса.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира, че това дава началото на процеса на ратификация и изрази вяра той да премине гладко, тъй че Македония скоро да бъде пълновръстен член като през това време извърши нужните промени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР