Присъединяването на България към Шенген обсъдиха във видеоконферентен разговор министърът

...
Присъединяването на България към Шенген обсъдиха във видеоконферентен разговор министърът
Коментари Харесай

ЕК отпуска 22, 7 млн. евро за граница ни. Купуват дронове и джипове

Присъединяването на България към Шенген разискаха във видеоконферентен диалог министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, заяви Министерство на вътрешните работи.

Министър Стоянов благодари особено за поддръжката, която получава страната ни от Европейската комисия (ЕК) за застраховане на сигурността на границата.

Вчера България е получила публична информация, че Европейска комисия отпуска поддръжка в размер на 22 762 440 евро, които ще бъдат употребявани за обезпечаване на съоръжение. Предвижда се закупуването на високопроходими коли, както и на безпилотна летателна система.

„ Един от главните цели освен за Министерство на вътрешните работи, само че и за цялото държавно управление, е европейската интеграция и приемането на България в Шенген “, съобщи министър Стоянов във видеоразговора. Той удостовери готовността да води деен разговор с Нидерландия и Австрия, с цел да се стигне до позитивен резултат до края на годината.

От своя страна еврокомисарят Йохансон акцентира, че поддържа деен разговор с идното Испанско председателство по тематиката и също работи интензивно за реализиране на задачата. „ България и Румъния са подготвени и е време да се причислят към Шенген “, съобщи тя.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов взе участие преди дни в Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “ в Люксембург. Основни тематики там също бяха миграция и действието на Шенгенското пространство. На срещата Калин Стоянов уточни, че спомагателната финансова помощ от Европейска комисия ще бъде изразходвана за техническо застраховане на държавната ни граница, високопроходими коли и възнаграждение на граничните чиновници.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР